Дузпа в 93-ата минута лиши “Локомотив” (ГО) от победата

Публикувано на пн, 30 юли 2018
216 четения

Горнооряховският “Локомотив” бе на секунди от първата си победа в новото първенство на Втора лига, но остана само с точка след инфарктни събития в самия край на дербито с “Монтана”. “Железничарите” водеха с 1:0 до 93-ата минута, когато реферът Рюстем Карагарен отсъди дузпа за гостите, изгони капитана Красен Трифонов, а съперникът изравни, което взриви страстите на стадион “Локомотив”.
Началото бе равностойно с атакуваща игра и на двата отбора. Гостите се опитваха да контролират повече топката, но пък домакините им отвръщаха с остри контраатаки. Стопроцентови голови положения обаче нямаше и пред двете врати.
Все пак локомотивци първи поведоха в мача. В самия край на първото полувреме Красен Трифонов центрира от пряк свободен удар и в разбъркването пред вратаря на гостите най-съобразителен се оказа завърналият се в отбора защитник Иван Пенев, който откри резултата – 1:0.
През второто полувреме двата отбора продължиха да редуват атаки пред двете врати, като домакините успешно се бранеха и противодействаха на усилията на по-опитния си противник да изравни. “Монтана” създаде повече положения, но така и не успяваше да изравни.
Реферът даде 3-минутно добавено време на мача, в което отсъди дузпа за гостите и показа червен картон за игра с ръка на Красен Трифонов. Наказателният удар бе превърнат от Атанас Илиев в изравнителен гол за “Монтана” – 1:1, което вбеси публиката на домакините.
“Локомотив” (ГО): Александров, Сандов, Пенев, С. Иванов, Тих. Трифонов, Кр. Трифонов, Чалъков, Карапетров, Китов, Жилов, Кънев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново