Добромира Данаилова четвърта на Европейското Гран при по спортна стрелба

Публикувано на ср, 15 юли 2015
270 четения

Великотърновата Добромира Данаилова и Явор Христов, които представяха България при смесените отбори на Европейското Гран при в Румъния, завършиха на призовото четвърто място в дисциплината “рекърв”. Двамата бяха шести в квалификациите след 144 стрели с резултат 1229 точки. Христов и Данаилова стартираха с победа на четвъртфинал, след като елиминираха с бараж третия в квалификационната схема Италия 5:4 сета (17:16). В следващия двубой се изправиха срещу Турция (втори в квалификациите), където отново се стигна до бараж, но този път нашите състезатели загубиха с 4:5 сета (15:17). В борбата за бронзовите медали Христов и Данаилова отстъпиха на руснаците Тимофеева/Бородин с 0:6 сета, като в крайното класиране заеха 4-о място.
В индивидуалната надпревара при жените на рекърв Добромира има 588 т., което ѝ отреди 19-о място в квалификационната схема. В елиминациите великотърновката отстрани украинката Татяна Дорокхова със 7:1, но в четвъртфинала отстъпи пред туркинята Есем Анагоз с 0:6 и раздели девето място в крайното класиране.
Това беше последното международно състезание за мъже и жени, в което националите ни взеха участие преди световното първенство в Дания, което е квалификационно състезание за Олимпийските игри.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново