Добромира Данаилова е шампионка по стрелба с лък

Публикувано на пт, 22 февр. 2013
521 четения

Добромира Данаилова спечели златен медал от държавното първенство по стрелба с лък на закрито. 100 състезатели участваха в дисциплините олимпийски стил и компаунд. Добромира, която се състезава за “Йотов Арчъри Академи”, стана шампионка при жените на олимпийски стил. Великотърновката даде заявка за златото още в квалификациите, където постигна първи резултат – 543 точки. В елиминационната схема тя отстрани последователно съотборничката си Десислава Василева със 7:1, Десислава Бадинова (Габарит – София) с 6:0 и на финала се справи с Белмин Хасан (Антибиотик) с убедителен резултат 7:3.
При мъжете на олимпийски стил Илиян Петков от “Етър-78” имаше малшанс да срещне в елиминациите шампиона Иван Йотов от клуб “Й. А. Академи” от когото загуби с 1:7 и зае 17-о място от 39 участника.
Анна Коларова стана вицешампионка при жените на компаунд. Състезателката на “Етър-78” бе втора в квалификациите с 524 т., а в елиминациите отстреля Калина Ханева (Й. А. Академи) със 7:1, Траяна Йорданова (Разград) с 6:2, а в спора за златния медал загуби от Даниела Станева (Й. А. Академи) с 4:6.
При мъжете на компаунд Димитър Димитров, Николай Станев и Светослав Тончев изведоха “Етър-78” до пето място в отборното, като в елиминациите бяха спрени от бронзовия медалист “Й. А. Академи” с 210:216. Тримата стреляха много добре и в елиминациите индивидуално. Димитров спечели бронзов медал след успех над Владимир Стойков от “Раптор Арчери” с 6:2.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново