Димо Атанасов е новият наставник на ОФК “Павликени”

Публикувано на пн, 20 Ное. 2023
161 четения

Бившият футболист на “Етър” Димо Атанасов е новият старши треньор на мъжкия отбор на ОФК “Павликени”. 38-годишният полузащитник заменя в родния си клуб Мартин Кръстев, който подаде оставка след домакинската загуба с 0:3 от “Вихър” (Славяново), която бе шеста поредна за павликенския тим.
Халфът е роден на 24.10.1985 г. в Павликени. Той е юноша на ОФК “Павликени” и бивш младежки национал. На 18-годишна възраст започва да играе професионален футбол в елита на България с екипа на столичния “Локомотив”, който записва около 150 мача. В своята кариера на професионален футболист полузащитникът има изиграни 327 мача във всички турнири (мачове за купата на България, бившия турнир за купата на УЕФА и участия в националния отбор на България до 21 г.).
Освен за настоящия си тим, Димо Атанасов е играл за “Локо” (Сф), “Лудогорец”, “Ботев” (Пд), “Локо” (Пд), “Славия”, “Черно море”, “Марек”, “Верея”, “Спартак” (Пл), “Локо” (ГО), “Етър” и ЦСКА 1948.
Димо Атанасов е треньор и на формациите Футбол 11 и деца в клуба от Павликени. Той води в събота “Павликени” в Червен бряг срещу “Партизан” в последния есенен кръг на Северозападната Трета лига, като тимът загуби с 2:0. Калоян Тодоров откри резултата в 17-ата минута, когато получи топката от Мартин Трифонов зад защита на съперника. В 52-та минута стражът на “Партизан” не позволи на откъснал се срещу него противник да изравни. Милен Тонев и Георги Петков пропуснаха да вкарат за червенобрежкия тим. Дилян Димитров преодоля петима от “Павликени” и завърши отличния си рейд с пас към Петков, който вкара за окончателното 2:0 в 78-та минута.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново