Деян Гемижев избран за Спортист на годината, Йонка Генчева – Треньор №1 посмъртно

Публикувано на вт, 21 Дек. 2021
2150 четения

Лекоатлетът Деян Гемижев за втора поредна година бе избран за Спортист № 1 в анкетата на Община Велико Търново. Състезателят на СК „Ивайло-93” спечели, като събра 59.4 точки. Той бе победител и за 2020 г., през 2018 г. бе шести в анкетата, а през 2019 г. бе втори. Гемижев спечели нова шампионска титла на диск на държавното първенство по лека атлетика, което се проведе във В. Търново. Той постави и нов личен рекорд от 58.65 метра.

За разлика от м.г., този път отново победителят получи приза си на официална церемония в Ритуалната зала на Общината. Наградата му бе връчена от кмета на старата столица Даниел Панов.
Втори стана Рамазан Рамазанов от СК „Илия Павлов“ – държавен шампион по борба. Трети и четвърти са братята Симеон и Тонислав Събеви от СК „Царевец“, шампиони по плуване съответно на 50 м бътерфлай и 200 м съчетано. Пета, както и миналата година, е държавната вицешампионка по конен спорт Анна Ангелова от СК „Калоян-92“, шести е абсолютният шампион по автомобилизъм Мирослав Ангелов от СК „Мегапорт“, а седма е вратарката на „Етър-64“ Десислава Николова – вицешампион и носител на Купата на България.

“Благодаря на вас, състезателите, и на вашите треньори за успехите, които донесохте на Велико Търново през годината! Вярвам, че 2022 г. ще бъде още по-успешна за всички”, заяви в приветствието си кметът Даниел Панов. “Благодаря на всички, които сте гласували за мен! Искам да пожелая на всички здраве, светли празници и да сте по-добри във всяко отношение!”, сподели Деян Гемижев.

Николинка Бояджиева от СК „Катана“ заслужено стана Спортист № 1 за юноши и девойки, като събра 57 точки. Тя е световен вицешампион от първенството в Полша, както и държавен шампион по карате киокушин. Приза си тя получи от председателя на ВТОС Венцислав Спирдонов. Втори е борецът Ник Дойчинов от СК „Илия Павлов“ – първенец на държавното първенство. В топ 7 следват шампионката по конен спорт Йоана Тодорова от СК „Калоян-92“, Емилио Шопов от Боксов клуб „Ивайло“ – шампион от държавното за юноши, пети е Самуил Николов от СК „Боляри-2009“ – първи на държавното на 50 м гръб, шести е Петър Хаджииванов от СК „Царевец“ – шампион на 50 и 100 м бруст, а седморката допълва хандбалистката Златина Коева, носител на Купата на България и държавен вицешампион за жени. 21 състезатели си оспорваха местата в топ 7, от тях 14 получиха гласове в анкетата.

Йонка Генчева безапелационно бе избрана за Треньор № 1 на Велико Търново за 2021 г. За пръв път от създаването на анкетата победителят е избран единодушно, като тя бе посочена първа във всички анкетни карти. Йонка Генчева получава голямото признание посмъртно. Тя си отиде от ковид през септември т.г., но в настоящата година направи „Етър-64“ носител на Купата на България и държавен вицешампион за жени. Избирана е за Треньор № 1 и през 2012 г., многократно е била и втора в анкетата.

Наградата кметът Даниел Панов връчи на нейната дъщеря Кристина Генчева, която благодари сърдечно за признанието към нейната майка и обяви, че от сл.г. ще бъде организиран турнир за момичета и момчета, който ще носи името на Йонка Генчева.

По традиция от последните години Община Велико Търново връчи и Наградата “Трифон Иванов” за най-добър футболист от школата на “Етър”. Венцислав Спирдонов обяви решението на Общинския съвет неин носител да стане Росен Върбишки. Призът на младия футболист бе връчен от кмета Даниел Панов. “За мен е чест и отговорност да получа награда, която носи името на легенда като Трифон Иванов”, заяви Росен Върбишки.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ
Спортист на 2021 г. (мъже и жени):
Деян Гемижев, лека атлетика, СК Ивайло-93 59.4
Рамазан Рамазанов, борба, СК Илия Павлов 48.4
Симеон Събев, плуване, СК Царевец 36.3
Тонислав Събев, плуване, СК Царевец 34.1
Анна Ангелова, конен спорт, СК Калоян-92 31.9
Мирослав Ангелов, автомобилизъм, СК Мегапорт 25
Десислава Николова, хандбал, ХК Етър-64 19.8

Спортист № 1 (юноши и девойки):
Николинка Бояджиева, карате, СК Катана 57
Ник Дойчинов, борба, СК Илия Павлов 41.8
Йоана Тодорова, конен спорт, Калоян-92 30.8
Емилио Шопов, бокс, БК Ивайло 28.6
Самуил Николов, плуване, СК Боляри-2009 19.8
Петър Хаджииванов, плуване, СК Царевец 14.3
Златина Коева, хандбал, ХК Етър-64 13.2

Треньор № 1 на В. Търново за 2021 г.
Йонка Генчева, хандбал, ХК Етър-64

loading...
Пътни строежи - Велико Търново