Девойките старша възраст на “Етър-64” станаха бронзови медалистки за купата

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
147 четения

Трето място и бронзови медали спечелиха девойките старша възраст на ХК “Етър-64” във финалите за Купата на България. Двубоите от финалната четворка се играха в Хасково и събраха четирите най-добри отбора от страната, спечелили право на участие след квалификации.
Етърки стартираха срещу силния тим на “Хасково” и изиграха крайно оспорван и равностоен мач. Домакините спечелиха с 32:31, като с последната сирена великотърновки пропуснаха да стигнат до равенството. Във втория си мач възпитаничките на треньорката Йонка Генчева срещнаха “Бъки”. Сериозна контузия в мача извади от игра една от най-добрите в “Етър-64” – Данислава Петрова, а двубоят завърши 30:18 за габровки.
В третия мач срещу “Ники спорт” (Сливница), който се превърна в битка за бронзовите медали, етърки се вдигнаха и до почивката дръпнаха с 18:8, а накрая взеха победата след чудесна игра с 35:23. Освен бронзовите медали, великотъровки взеха и три индивидуални приза. Кристияна Караманлиева и Данислава Петрова попаднаха в златната седмица, а Мария Йорданова получи наградата за най-добър защитник.
Любопитното бе, че това беше първото отличие за клуба за сезон 2018 г., макар че финалите за Купата на България в тази възраст се изиграха в края на декември т.г.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново