Детски шахматен фестивал “Търновско царство” с 1500 лв. награден фонд

Публикувано на вт, 28 мар. 2017
218 четения

Община Велико Търново и шахматен клуб “Асеневци” организират детски шахматен фестивал. От 31 март до 2 април в “Момина крепост” ще се проведат турнирите за купа “Търновско царство”.
Турнирите по ускорен шах ще бъдат два: “А” – за деца до 12 и 14 години, и “Б” – за деца до 8 и 10 години. На 1 април ще се проведе блиц- турнир. Общият награден фонд ще бъде над 1500 лева.
Ще бъдат раздадени 10 купи, над 50 медала, над 70 предметни награди, лакомства за всички и още много изненади. За децата от Велико Търново ще има допълнителни награди, обявиха организаторите.
“Шахматният фестивал “Търновско царство” ще бъде един от най-големите детски турнири за 2017 година в България. Това е чудесна възможност за децата да премерят сили с връстниците си и да натрупат ценен опит. Вече имаме заявки за участие от цялата страна, личат имената на множество държавни шампиони по шах и национални състезатели към момента.
Възнамеряваме турнирът да се превърне в традиционен, а от 2018 година да бъде Национална индивидуална купа на България”, коментира Даян Нинов, председател на ШК “Асеневци”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново