Децата на “Етър” са втори в турнира за купа “Раковски” в Котел

Публикувано на ср, 6 юни 2018
351 четения

Второ място спечелиха децата на “Етър”, набор 2006, в първото издание на футболния турнир за купа “Раковски” в град Котел. Четири отбора мериха сили в организирания от Общината и ОФК “Котел” двудневен футболен турнир – “Нефтохимик”, “Дунав”, “Етър” и “Котел”, като играха всеки срещу всеки.
Началото дадоха кметът на община Котел Коста Каранашев и легендата на българския футбол и зам.-председател на БФС Йордан Лечков.
В първата среща етърци победиха с 1:0 “Нефтохимик” (Бургас), а “Дунав” (Русе) разгроми с 6:1 домакините. После етърци играха срещу “Котел” и “Дунав”. Те завършиха турнира на второ място, следвани от “Нефтохимик” и “Котел”. Футболната надпревара бе по повод Международния ден на детето – 1 юни, 142-ата годишнина от гибелта на Ботев и на загиналите за свободата на България.
Организаторите от Община Котел и Областният съвет на БФС – Сливен, връчиха 5 индивидуални отличия. За най-добър вратар грабна приза Джан Мехмедов от “Котел”, а за най-добър защитник – Виктор Киров от “Нефтохимик” (Бургас). Най-добър халф стана Диян Марков от “Етър” (Велико Търново), а за най-добър нападател бе отличен Димитър Таралезов от “Дунав” (Русе). Голмайстор на турнира стана Теодор Маринов от “Дунав”. Към отличията си футболистите получиха и книгата за Димитър Бербатов: “Война с времето и себе си” на автора Румен Илиев. От името на БФС Красимир Кръстев връчи на “Дунав” пълен комплект футболна екипировка за целия тим, а на останалите отбори – футболни топки.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново