Дерби “Академик” – “Локомотив” (ГО) открива пролетта на Северозапад

Публикувано на чт, 23 февр. 2023
107 четения

Интригуващо дерби открива битките в пролетния полусезон на Северозападната Трета лига. Свищовският “Академик” приема “Локомотив” (ГО), като мачът е в събота от 14:30 ч. в Свищов.
“Железничарите”, които са в челната тройка на класирането с едва две загуби за есента, записаха изненадващо домакинско поражение от “студентите” и са настроени за реванш. Свищовлии пък са десети в таблицата, но направиха добра подготовка и постигнаха впечатляващи резултати в контролите, като имат амбиции да вървят нагоре. Тимът на Роман Тафраджиев победи “Локо” (Русе), “Янтра” (ПТ), “Партизан” (Червен бряг), “Розова долина” и “Ювентус” (Малчика) и направи реми срещу “Вихър” (Славяново). На свой ред локомотивци записаха победа чак в последния си мач срещу “Павликени” с 4:1, като имат и едно реми и три загуби. Съставът им обаче е пълен с доказани футболисти като Венци Димитров, Георги Колев, Ивайло Тодоров, Красен Трифонов, Димитър Байдаков, Явор Генчев, Джихат Кямил плюс млади перспективни играчи и се очаква да играе водеща роля в първенството.
В Свищов тече ремонт на стадиона по проект от спортното министерство, но няма да има проблеми “Академик” да домакинства в мачовете, а и първият етап касае обновяване на административната сграда и съблекалните. От клуба призоваха феновете за масова подкрепа в съботното дерби.
Двама футболисти на “Локомотив” пропускат старта на пролетния полусезон. Заради получени травми в последната контрола аут от групата са Александър Узунов и Димитър Костадинов. Първият бе заменен принудително със счупен нос, а новото попълнение е със счупена ключица. Фенклубът на “Локо” организира транспорт за привържениците, които искат да гледат мача на живо, като тръгването ще е в събота в 12 ч. от сградата на съда в Горна Оряховица. Цената за пътуването е 10 лева, като желаещите могат да се записват предварително във фен магазина на стадион “Локомотив”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново