Денислава Димитрова взе бронз от държавното по свободна борба

Публикувано на пт, 26 Апр. 2013
131 четения

Бронзов медал от държавното лично-отборно първенство по свободна борба за момичета спечели Денислава Димитрова. Шампионатът във възрастовите групи момичета, кадетки и девойки се проведе в Бургас и събра 211 състезателки от 29 клуба. Денислава Димитрова, която е ученичка в Спортното училище и се състезава за клуб “Илия Павлов” имаше малшанса да срещне още на полуфинала шампионката от държавното индивидуално първенство Дониана Петрова от Сливен. За двете това бе трети сблъсък помежду им през последните три месеца и отново победителка стана Петрова.
“Денислава спечели по категоричен начин първата част с 5:0 точки. Във втората имаше малшанса секунда преди края Петрова да й вземе точка и да изравни резултата. В решителната трета част и двете състезателки не рискуваха и се стигна до клинч, в който жребият бе на страната на Дониана”, разказа треньорът Мирослав Колев.
В малкия финал Денислава Димитрова се справи с лекота със Сийка Иванова (“Васил и Георги Илиеви”, Кюстендил). Възпитаничката на Мирослав Колев набързо поведе с 3:0 т., а секунди по-късно постигна победа с туш.
При девойките в кат. 48 кг Халиме Хасанова от клуб “Дан Колов” (Елена) стигна до мач за бронзовия медал, но подобно на шампионата през зимата отстъпи на Гергана Василева (“Ботев” Вр) и завърши на пето място.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново