Денислав Сахатчиев донесе шампионска титла на “Локо” от държавното по борба

Публикувано на вт, 23 май 2023
185 четения

Денислав Сахатчиев от “Локомотив” стана шампион в кат. 42 кг от държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца I група, домакин на който е Горна Оряховица. Шампионът не допусна съмнение в превъзходството му и приключи всичките си срещи с туш и технически туш. На финала той се справи за по-малко от 2 минути с Христо Николов от Ямбол.
Мартин Попов донесе втори медал за “Локо” от I група на шампионата. Той започна добре своята финална схватка със Стилян Димитров от Стара Загора и поведе, но в крайна сметка загуби срещата и остана със среброто.
Преди да започнат финалните схватки, Българската федерация по борба награди легендата на “Локомотив” Васил Чакалов, който т.г. навърши 80 години. Почетния плакет му връчи генералният секретар Валентин Райчев. Плакет за Чакалов имаше и от клуба по борба “Дан Колов” от Елена. Още много години да е в залата пожелаха спортните деятели на Чакалов, който почти се разплака от вниманието.
В продължение на пет дни Горна Оряховица е център за бъдещето на българската борба. В първите два дни преминаха схватките в двете възрастови групи на класическия стил, като и в двете отборен победител стана ЦСКА.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново