Даниел Младенов: “Важно е да победим “Левски”, ще съм щастлив да се разпиша”

Публикувано на чт, 23 авг. 2018
262 четения

Даниел Младенов очаква с нетърпение съботния сблъсък на “Етър” срещу “Левски”. 31-годишният нападател е играл при “сините” и определено има добри спомени оттам, но признава, че е амбициран да се разпише срещу тях и “болярите” да спечелят. Любопитното е, че Дани все дебютира с голове – още в първия си мач в “А” група като титуляр с “Марек” за победата с 1:0 над “Славия”, през 2010 г. пък в “Левски” наниза 2 гола за победата с 6:0 в Лига Европа над “Дъндолк”. В “Етър” през февруари също блесна с дебютно попадение срещу “Септември”, а в последното домакинство отбеляза с гол и своя мач № 200 в елита.

– “Етър” в събота приема “Левски”, какво очакваш от този мач?
– Най-вече да стане един празник за В. Търново. Когато гостуват “Левски” и ЦСКА, стадионите са винаги пълни. Дано успеем да покажем това, което тренираме, и ако можем, да се поздравим с успех.
– През пролетта направихте 1:1 на “Герена”, ще можете ли отново да ги спрете?
– Във футбола всичко е възможно, у нас всеки може да победи всеки. Направихме една издънка с “Ботев” (Вр) и ако изиграем хубав мач с “Левски”, ще измием срама.
– Какво обаче е необходимо?
– Най-вече всеки да се раздаде на сто процента и да надхвърли себе си, за да можем да бием отбор като “Левски”. Дано всичко е нормално, да имаме и ден, защото понякога е така. Да зарадваме и феновете, защото стадионът ще е пълен. Надявам се да вземем минимум точка от “сините”.
– У дома от 7 мача нямате загуба, а навън този сезон сте без гол и точка. На какво се дължи това?
– И ние играчите се чудим защо навън още сме без гол. И миналата година тръгнахме колебливо в началото, но с две поредни победи нещата ще се пооправят, ще се успокоим и ще започнем да бием по-често и навън.
– При гостуването на “Ботев” (Вр) претендирахте за дузпа в 50-ата минута за твое задържане в пеналта. Какво се случи?
– Беше чиста дузпа, не знам как и двамата съдии не видяха. Излизах сам срещу вратаря и ме задържаха, при това бяхме в пеналта. Беше си стопроцентова дузпа, освен задържане имаше и леко подсичане отдолу в крака. Че играхме слабо, е ясно, но това, което си го има, съдиите трябва да го отсъждат. Резултатът беше само 1:0 и при 1:1 отборът ни щеше да реагира и не се знае какво щеше да стане.
– Ти как се чувстваш в “Етър”, още в дебюта си започна с гол?
– Чувствам се добре, вкарах се в колектива много бързо. Дебютирах наистина през февруари с гол срещу “Септември”. Опитвам се с всеки мач да помогна с каквото мога и да растем нагоре като отбор.
– С кого се разбирате най-добре в отбора?
– Ние в отбора сме си приятели, няма разделение. Нямам дразги с никого, напротив – аз съм такъв човек, че нямам проблеми с хората и се опитвам да бъда точен.
– Ти игра два сезона в “Левски”, с какви спомени си оттогава?
– Това си е върхът в кариерата ми, все пак “Левски” е най-добрият отбор, в който съм играл. Спомените ми оттам, а и това, което постигнах на “Герена”, винаги ще остане в главата ми. Дали хората ще го помнят, не знам, но лично за себе си смятам, че направих много.
– И там дебютира с голове?
– Да, още при дебюта ми в контролите се разписах, както и в първия ми официален мач за Лига Европа срещу “Дъндолк” – вкарах два гола за победата с 6:0. После в групите с мой гол бихме “Спортинг”. С добри чувства съм към “Левски”, но това няма никакво отношение към предстоящия мач. Ние сме си професионалисти и всеки играе първо за пари. Нямам сантименти към нито един отбор, играл съм за 12 клуба в България и ако ще има нещо такова – по-добре изобщо да не играя футбол. Всеки гол, който отбележа, или всеки мач, в който играя добре, е най-голямото щастие. Който играе футбол, знае каква е тръпката да бележиш в противниковата врата. Футболист съм на “Етър” и искам да показвам всичко най-добро. Аз съм от такъв край, че там, където хората ме уважават и дават всичко за мен – и аз давам всичко за тях.
– Амбициран ли си да се разпишеш срещу “Левски”?
– Разбира се. Всеки един футболист иска да вкара на “Левски” и ЦСКА, защото това са най-добрите отбори у нас. Феновете също ще са щастливи и за мен ще е удоволствие в събота да се разпиша.
– Вкара гол и в мача си № 200 в елита срещу “Черно море”. 40 попадения за 200 мача малко ли са, или много?
– За едни са малко, за други са много. Аз съм доволен досега от кариерата си, още се чувствам млад и тепърва ми предстои да бележа още голове. От “Етър” много приятно ме изненадаха, защото аз не знаех, че правя мач № 200, и когато преди мача Красимир Балъков ми подари плакета и шалчето, се почувствах отлично. Хората ме уважават, а голът, който веднага вкарах, беше моят подарък.
– Помниш ли дебюта си в “А” група през 2007 година?
– Първия мач бях резерва в “Марек” срещу “Локо” (Сф) и сигурно съм влязъл за десетина минути. Но помня дебюта си като титуляр, което беше още във втория двубой срещу “Славия”. Играх 90 минути и отбелязах гол, с който бихме с 1:0.
– “Пирин” също заема доста сериозно място в кариерата ти?
– Да, два пъти по две години. Аз съм Кюстендил и съм от този край, Благоевград е близо. През тези почти пет години спечелих там много приятели и на терена, и извън него. Много приятно място за футбол, “Пирин” е дал много за българския футбол и националния тим. На мен също “Пирин” ми даде много, както и аз на тях, така че няма как да забравя този отбор.
– Има ли сили “Етър” да се измъкне от опасната зона?
– Със сигурност в главите си сме имали повече точки до момента. Но в края на миналия сезон показахме, че в “Етър” има футбол, изиграхме добри мачове. Сега наистина навън още не можем да намерим себе си, но с две победи ще си върнем самочувствието и ще заиграем футбола, който иска г-н Балъков.
– Форматът на първенството също дава много възможности, за “Етър” плейофите бяха добре?
– Не сме ние хората, които ще оценяваме формата, ние само се съобразяваме с това. За едни като “Витоша”, които се спасиха, той е добър, за други – лош. Засега това не ни вълнува, гледаме да съберем точки и да избегнем баражите и да сме колкото може, по-напред. Дори и да сме след 7-ото място, аз искам да избегнем баражите за оставане. Едно 7-8 място ще покаже, че “Етър” има растеж, че е направил крачка напред тази година. Ясно е, че няма да ставаме шампиони, но важното е да показваме израстване.
– “Лудогорец” ще продължи ли серията от титли, или този път “Левски” и ЦСКА ще се намесят по-сериозно?
– Като гледам класирането, за мен е много добре “Левски” и ЦСКА да са силни, за да могат и трите отбора да растат и да прогресират и в Европа. “Левски” с новия треньор имат напредък, ЦСКА също са с нов треньор и доста нови играчи, има растеж. Знаем двата клуба каква публика имат и ще се радвам да има конкуренция на върха. Не смятам, че “Лудогорец” ще се измъкне напред и очаквам битка за титлата до последно. Иначе няма да е интересно.
– Ти си на 31 години, но явно смяташ, че ти предстои доста. Как се виждаш занапред?
– Аз се чувствам на 25 г. и в силите си, но съм израснал в психологически аспект. Играе ми се, не ми се спира и дано съм здрав, а каквото стане. Имам още 6-7 години да поиграя.
– Амбиции за чужбина още имаш ли?
– Бил съм в Гърция за 6 месеца, за чужбина е ясно, че българските играчи не ни предпочитат, особено след 30 години. Но винаги има някакъв шанс да те хареса някой треньор или отбор. За мен не е фикс идея, важното е да съм здрав и да си върша работата там, където съм. С “Етър” имам договор до следващото лято, чувствам се добре и се надявам да свършим работата си. Ако шефовете и треньорът са доволни, може да остана и занапред. Аз съм приятно изненадан във В. Търново, и феновете са чудесни и ни подкрепят горещо във всеки мач. За мен това е много важно, защото друго е да играеш в отбор без публика и като вкараш, да няма кой да ти се зарадва. На “Ивайло” самата публика прави заряда на мачовете съвсем различен, чувствам се перфектно. Колкото повече побеждаваме, толкова повече ще идват на стадиона. Ако победим “Левски”, хората в града ще се запалят и ще идват още по-масово. Затова е много важно да спечелим в събота и да продължим да трупаме точки в мачовете.
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново