Дани Арсов с първа победа и в новия клас

Публикувано на пн, 25 юни 2018
343 четения

Младият талантлив пилот Дани Арсов спечели безапелационно победата в третия кръг от шампионата на Националните картинг серии за 2018 г. в Хасково. Състезателят на “GO gril” доминираше тотално в клас MINI и стана първи във всички възможни състезателни сесии: квалификация, два хийта и двата финала.
Този път пистата се караше в обратна посока, като трасето – също толкова технично, но и малко по-бързо от оригиналното, силно допадна на Дани още при първото му използване през м.г.
Първият финал в неделя се проведе при малко по-ниски от съботните температури, което изисква и промяна в сетъпа на машината. Липсата на опит и познания обаче не ни позволява да реагираме толкова бързо и Дани стартира от спечелената в съботните хийтове първа позиция с настройките от предишния ден, което даде шанс на конкурентите в първите няколко обиколки да се задържат близо зад него. В средата на състезанието обаче постепенно нещата отново си дойдоха на мястото и Дани за пореден път финишира първи и отново с огромна преднина. Във втория финал той се движеше втори, но 4 обиколки преди края излезе на първата позиция и уверено я удържа. По този начин, вземайки пълен актив от точки от настоящото състезание, Дани Арсов се изкачи до второто място във временното класиране, само на 5 т. от водача към момента.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново