Данаил и Мартин Николови са № 1 на Горна Оряховица за 2022 г.

Публикувано на чт, 22 Дек. 2022
566 четения

Шестите на последното Световно първенство по спортна акробатика Данаил и Мартин Николови са най-добрите Спортисти на Горна Оряховица за 2022 г. Братята получиха признанието на церемонията в Младежкия дом за Спортист на годината.
По традиция преди голямата десетка се отличават младите спортисти до 19 г. Спортист № 1 при младежите е Йоан Стефанов – шампион и национал по бокс с треньор Захари Мутафчиев. Първи негов подгласник стана шампионът по борба Дениз Ахмедов с треньор Николай Ганев. Третото място е за Ивелин Колев – канадска борба с треньор Цветан Гашевски. Четвърти са възпитаничките на Николай Михайлов в “Акро Нова” Виктория Иванова и Мия Глухарова. Никол Цанкова – състезател по авиомоделизъм с треньор Валентин Савов е на пето място. Шестото е за Лусия Янков и Деа Димитрова от СКА “Локомотив” с треньор Александра Александрова. На седмо място е Десислава Ангелова от СКТМ “Локомотив” с треньор Мадлена Ангелова.
Кметът инж. Добромир Добрев връчи отличията на най-добрите при мъжете и жените. На върха за 2022 г. са Данаил и Мартин Николови. Второто място е за авиомоделиста Валентин Савов. Трета е Дилиана Петрова от боксов клуб “Локомотив” с треньор Захари Мутафчиев. Четвъртото място е за борбата, заема го Петър Петков. Петото място е за Момчил Недялков от клуба по борба с треньор Николай Ганев. Валентин Христов – авиомоделизъм, с треньор Валентин Савов е шести. Под № 7 в класацията са Елина Хинкова и Магдалена Тодорова – спортна акробатика с треньор Александра Александрова.
Треньорката на Данаил и Мартин Николови в КСА “Джим денс” Йорданка Кочева получи приза за най-успешен треньор в индивидуалните спортове. За отбор на годината при спортистите до 19 г. е обявен хандбалният “Локомотив”. Хандбалистите взеха купата и за отбор на годината при мъжете. Треньорът им Йордан Димитров пък бе отличен с приза “Треньор на годината” в колективните спортове.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново