Бронз за Ник Дойчинов от държавното по свободна борба за юноши

Публикувано на вт, 30 ян. 2024
71 четения

Ник Дойчинов спечели бронзов медал от държавното лично първенство по борба свободен стил за юноши. Шампионатът се проведе в зала “Васил Левски” в Сливен с участието на 161 млади борци от 40 клуба. Състезателят на великотърновския клуб “Илия Павлов” се бори в категория до 61 кг. За единайсетокласника в СУ “Георги Живков” това бе първо участие при юношите, където са събрани три набора.
“Целта пред Ник, който е двукратен шампион и многократен медалист в по-малките възрастови групи, бе медал и той я изпълни. Ник започна с победа над Васил Василев от Добрич, след което се наложи с 10:7 технически точки, като след първата част губеше с 0:5 над Димитър Бисерков от “Би Риал” (Сандански). Последва среща, в която не даде никакви шансове на съотборника на Бисерков – Иван Димитров, побеждавайки го с технически туш. На полуфинала бе спрян от шампиона в категорията Денис Наим от “Димитровград”, а в схватката за бронза се справи бързо с Йордан Маринов от Русе, отново технически туш – 10:0”, разказа треньорът на Ник в клуб “Илия Павлов” Мирослав Колев.
Отличието на Дойчинов е единствено за Велико Търново от шампионата.
Близо до медалите бяха Николай Момъков до 70 кг и Атанас Денчев до 90 килограма от “Царевец Етър-93”, но загубиха срещите за трето място и останаха пети в категориите си.
Четири отбора спечелиха по две титли на шампионата за юноши в Сливен. Великотърновецът Калоян Атанасов, европейски шампион за кадети, стана първи в категория до 70 кг. На финала състезателят на “Берое” (Стара Загора) се наложи над Беркай Тефик “Буря” (Караманци).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново