Борците от “Царевец Етър 93” спечелиха купа “Освободители”

Публикувано на пн, 29 февр. 2016
509 четения

Победителят при кадетите в кат. до 42 кг Станислав Атанасов- Каручката

3 златни, 8 сребърни и 5 бронзови медала спечелиха борците от МКБ “Царевец Етър 93” в 35-ото юбилейно издание на турнира по борба “Освободители”. Това им донесе първо място в отборното подреждане и купа “Освободители”, получена от младия треньор Станислав Денчев.
Надпреварата, организирана от “Царевец Етър 93”, се проведе в обновената зала по борба в южната част на Спортен комплекс “Ивайло” в три възрастови групи. Близо 70 млади борци от В. Търново, Сливен, Ст. Загора, Раднево, Нова Загора, Севлиево, Глоджево, Търговище, Златарица, Елена и Пловдив се включиха в турнира. Одата на радостта, националния химн и химна на В. Търново прозвучаха при откриването на турнира. Гимнастичките от “Етър Елит” поздравиха участниците с композиция на музикалния фон на песента Търновград. Петко Павлов, директор на ОП “Спортни имоти и прояви”, приветства младите борци и техните треньори от името на кмета Даниел Панов и пожела на всеки от талантите поне веднъж да чуе националния химн на върха на почетната стълбичка на голямо състезание.
При децата в кат. до 47 кг победител стана Александър Александров от клуба домакин, с бронз се окичи Мартин Господинов от клуб “Илия Павлов”. Александров получи наградата и за най-техничен състезател. До 35 кг. Марин Маринов от “Етър Виктори 2011” е втори, след като падна в последната схватка от борец от Севлиево. Петър Петков от “Царевец Етър 93” трябваше да се задоволи със сребро до 38 кг, губейки финала от съперник от Ст. Загора. Втори до 42 кг е съотборникът му Георги Георгиев, който падна от заралия в схватката за златото. Сребърен медал взе и Атанас Денчев от “Царевец Етър 93”, победен на финала до 59 кг от Жулиен Иванов от Сливен. Трети е Виктор Караколев от “Илия Павлов”.
При кадетите шампион до 42 кг стана Станислав Атанасов – Каручката от най-новия клуб от В. Търново – “Радослав Великов – Михаил Ганев”. Възпитаникът на Лако Лаков пречупи във финалната среща Денис Ариф от Глоджево, бронзът остана за Симеон Велчев от “Царевец Етър 93”. Подготвяният от Илия Чучулски Марио Дянков, който преди седмица стана национален шампион, затвърди класата си и е първи в +100 кг. Съотборниците му в “Царевец Етър 93”Денис Даскалов и Драгослав Цветков са трети в категориите си, съответно до 76 и до 85 кг. При кадетките сребро за МКБ “Царевец Етър 93” донесе Марияна Маринчова, която бе спряна от старозагорка. При юношите великотърновци обраха повечето отличия.
До 60 кг финалът бе спечелен от Ал. Златов от клуб “Илия Павлов”, надделял над Валентин Дончев от “Царевец Етър 93”. Златов бе отлчичен и като най-резултатен състезател. Съотборниците на Дончев – Калин Димитров и Венелин Митков, са втори и трети в категория до 50 кг. При 84 кг на върха на почетната стълбичка стъпи Ивайло Нанчев от клуб “Илия Павлов”, бронзови са Кирил Кирилов от “Царевец Етър 93” и Анатоли Христов от Елена.
При най-тежките борци категория 120 кг на първите две места се подредиха съотборниците в “Царевец Етър 93” – Милен Дишлев и Калоян Петров, трети е Калоян Захариев от Елена. Сребро за клуба домакини донесе Цветелин Георгиев до 96 кг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново