Борците на “Локо” с отличия в Средец

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
163 четения

Шест медала, от които един златен, три сребърни и два бронзови, спечелиха борците на “Локомотив” от турнир в Средец. 18-ото издание на турнира по свободна борба на името на именития борец Продан Гарджев привлече над 130 състезатели от 16 клуба. Горнооряховският “Локомотив” се представи с 9 състезатели.
При най-малките в подготвителна група, родени 2014/2015 година, трима локомотивци се събраха в кат. 28 кг. Получи се и горнооряховски финал, който бе спечелен от Митко Минов. Той започна с туш над Димитър Йорданов от Сливен, а във втората си среща се наложи над съотборника си Станислав Кирилов. Финалът противопостави Митко на съотборника му Емануил Захариев, за който остана среброто. В същата подготвителна група, но до 32 кг, Николай Геранлиев спечели бронзовия медал.
Във възрастовата група деца в категория до 66 кг сребърен медал завоюва Теодор Старирадев след загуба на финала от Владимир Вълканов от клуб “Станка Златева”. Сребърен медал спечели и Илиан Ангелов в кат. 44 кг при момчетата. Той направи три победи, но допусна една загуба от шампиона Пламен Стамов от “Черноморец”. В същата възраст в кат. 52 кг бронзов медал взе Мартин Цонев. Кристиян Йорданов и Георги Николов участваха в кат. 71 кг кадети, но останаха извън зоната на медалите.
“Изключително съм доволен от малките. Видях много хъс и желание за борба. Има какво да се изглажда при всички. Трябва да коригираме грешките на тренировките и ако се влага повече труд, ще се постигнат и повече успехи”, коментира треньорът Николай Ганев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново