Бончо Генчев: “Имаме шансове за реванша”

Публикувано на ср, 25 февр. 2015
153 четения

Имаме своите шансове да елиминираме на реванша “Черно море”, въпреки че варненци по принцип са фаворит, заяви президентът на “Локомотив” (ГО) Бончо Генчев. “Железничарите” паднаха с 1:0 в първия четвъртфинал за купата на България с гол на домакините в 92-ата минута при дадено 4-минутно продължение.
“Настроението е нормално. Имаме шансове, докато не мине и вторият мач. Минала е едва половината от двубоя, предстои и реванш, представянето в който на двата отбора тепърва ще реши нещата”, коментира Бончо Генчев.
Той призна, че 1:0 за съперника е коварен резултат, защото нов гол на варненци в Горна Оряховица може окончателно да реши нещата. “Въпросът е да не допуснем нов гол във вратата си, защото тогава трябва да вкарваме три. Надявам се и да имаме шанс”, каза бронзовият медалист от САЩ-94.
В Горна Оряховица се надяват на пълен стадион за реванша, който е на 5 март от 14:00 ч. и отново ще бъде предаван по новия платен канал “Диема спорт”.
Преди това обаче на локомотивци предстои изключително важен първи мач от пролетния дял на първенството на “Б” група. Възпитаниците на старши треньора Сашо Ангелов гостуват в Банско на “Пирин” (Разлог), който се намира на пето място в класирането. Евентуална победа ще запази аванса на “железничарите” пред техните преследвачи. Мачът е в събота от 14:00 ч. на култовия стадион “Свети Петър”.
“Стягаме се за мача, надявам се да подходим сериозно и да направим добра игра и резултат”, каза Бончо Генчев. Нови кадрови проблеми след гостуването във Варна няма, единственият отсъстващ е Йордан Апостолов.
Междувременно Спортно-техническата комисия на БФС пренасрочи с ден по-късно първото домакинство на “Локо” (ГО) за пролетния полусезон. Вместо на 7 март (събота) горнооряховци ще приемат “Локомотив” (Мездра) в неделя, 8 март, от 15:30 ч. Причината е, че в четвъртък е реваншът им срещу “Черно море” за купата.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново