Бончо Генчев иска БФС да вкара и “Ботев” (Вр), и “Етър” в “Б” група

Публикувано на пт, 18 мар. 2016
274 четения

Новият председател на Зоналния съвет на БФС – В. Търново, Бончо Генчев има идея да направи революционно предложение до ръководството на футболния съюз. Бронзовият медалист от САЩ-94 обяви, че възнамерява да прокара идеята си за влизане в професионалния футбол на два отбора от Северозападната “В” група.
Бончо Генчев оповести това във Враца, където бе на посещение в качеството си на зонален шеф с цел да опровергае всякакви съмнения за задкулисни игри. Той се срещна и с кмета на Враца и председател на Управителния съвет на “Ботев” (Вр) Калин Каменов.
“Смятам да направя предложение до БФС в професионалната “Б” група да влязат и “Ботев” (Вр), и “Етър”. Мисля, че подобно нещо ще бъде най-справедливо. Възможно е региони като Враца и Велико Търново, в които се харчат толкова средства, да бъдат административно приети. Второто ниво във футбола ни е за тях”, заяви Бончо Генчев.
Новият председател на Зоналния съвет на БФС още веднъж увери всички, че смята да следва стриктно наредбите и законите на футболния съюз и гарантира феърплей. Ако някой отстрани смята, че може да прави задкулисни игри и да нагнетява обстановката, ще си получи наказанието според нормативните документи, добави Генчев. Той добави, че се е срещнал с кмета на Видин и е получил уверение, че “Бдин” ще продължи участие в първенството, независимо от появилите се информации за отказ по финансови причини.
“Етър” играе с “Гигант” (Белене) в поредния 19-и кръг на Северозападната “В” група. По програма мачът трябваше да е във Велико Търново, но през есента той се игра на “Ивайло” поради ремонта на стадиона в Белене и сега “виолетовите” ще трябва да връщат визитата. Срещата е в неделя, 20 март, от 14:30 ч.
По същото време врачани, които са с 2 точки повече, приемат “Янтра” (Габрово). Другите два отбора от Великотърновска област освен “Етър” са домакини. Свищовският “Академик” посреща “Ботев” (Луковит), а павликенчани приемат отбора на “Партизан” (Червен бряг).

 

Планират юношеския турнир
“Трифон Иванов” за 27 юли
Детският турнир в памет на Трифон Иванов все пак ще стане факт. Идеята да има такова съревнование за деца и юноши, и то да носи името на Трифон Иванов, даде “Янтра ДНЕС” и тя бе приета от обществеността, като лично кметът Даниел Панов потвърди намерението турнирът да бъде осъществен.
Бончо Генчев обяви, че турнирът е плануван за 25-27 юли т.г. “Не знам още дали ще е дву- или тридневен, но финалът със сигурност ще е на 27 юли, когато е роден Трифон”, поясни Генчев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново