Боксьорите на “Ивайло” с три медала

Публикувано на пт, 20 апр. 2018
237 четения

Два сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите на Боксов клуб “Ивайло ВТ” от държавното лично-отборно първенство 1 кръг и Купа България за мъже и жени в Петрич. Мартин Иванов се представи много силно в кат. до 69 кг и стигна до финалната среща. Той записа победа над Росен Енчев от “Бдин” в първия рунд, а на полуфинала отказа Евгени Начев от “Кико” (Русе). В спора за титлата Мартин отстъпи пред национала Николай Коев от “Локомотив” (Русе) и се окичи със сребърен медал. На трето място в кат. до 91 кг се нареди Петър Петров. По-малко от един рунд беше необходим на Петров, за да надвие Божидар Георгиев от НСА, но на полуфинала бе спрян от шампиона Георги Манов (НСА). Контузия в рамото спря Пламен Иванов, който загуби на четвъртфинала от Калин Мавродиев от ЦСКА и е пети в кат. до 64 кг. Първенството пропуснаха Тинко Банабаков и Стефани Койков. Банабаков взе участие в професионалните серии (WSB) на АИБА в Хърватска, където се състезава за “Croatian Knights”, а Койков се възстановява, след като счупи ръката си.
Янита Иванова пък спечели втори сребърен медал от държавно първенство по бокс за по-малко от три месеца. Ученичката в ПГ по туризъм стигна до финала при жените в кат. до 64 кг. Тя отново премери сили с Христиана Недялкова от “Янтра” (Гб) в спора за златото, но преклони глава не и без помощта на реферите.
“Мартин продължава възходящото си развитие, направи много силно състезание и заслужено е в полезрението на националните селекционери. Янита бе добре подготвена, но съдиите не ѝ позволиха да се пребори за златото. Доволен съм и от представянето на Петров и Иванов”, коментира Евгени Донев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново