Близо 100 състезатели участваха в мемориал по борба “Илия Павлов”

Публикувано на вт, 10 мар. 2015
617 четения

Треньорът Мирослав Колев с част от медалистите от клуб “Илия Павлов”

Близо 100 деца, момчета, кадети и юноши от 14 отбора от страната и Македония участваха във втория мемориал по борба “Илия Павлов” във В. Търново. Надпреварата в ДКС “В. Левски”  бе организирана от едноименния клуб. Състезанието се проведе на 7 март, датата, на която преди дванадесет години бе убит създателят на “Мултигруп”, който е погребан на Арбанаси. За всички състезатели, организаторите осигуриха храна. Осем златни, един сребърен и един бронзов медала спечелиха представителите на клуба- домакин, водени от треньора Мирослав Колев. Шампион при децата стана Велин Недялков в категория до 32 килограма. Той постигна три победи, а в спора за златото надви съперник от Русе. В малкия финал Йордан Касабов от “Етър Виктори 2011” надви Мартин Господинов от клуб “Илия Павлов” и спечели бронза, а съперникът му завърши пети. Другият бронзов медалист в категорията е Кристиян Стоянов от “Дан Колов” (Елена). В категория 47 кг Денис Желев се подреди на трето място.
При момчетата републиканският шампион Марин Петков прегази съперниците си в категория 32 кг и се окичи със златен медал. Преслав Върбанов е победител в категория 42 кг, след успех с туш на финала над борец от Търговище. В категория до 53 кг първенец стана Борислав Колев. Синът на треньора Мирослав Колев спечели с туш всичките си срещи и заслужи приза за най-резултатен борец в турнира.
В категория 59 кг по-убедителен начин първенец стана Николай Михайлов.
Във възрастовата група кадети в категория 50 кг Мартин Цачев надви на финала Генади Маринов от Лозница и грабна златото. Златен медал за клуба домакин донесе и Тодор Димов в категория 54 кг.
При юношите безапелационен победител в категория 60 кг е Александър Златов. В категория 66 кг Димитър Златов стигна финал, където загуби от бронзовия медалист от европейското за кадети Светослав Петров и се подреди втори. За Митко това бе първо състезание след продължително отсъствие от тепиха, заради претърпяна операция на рамото. Светослав Петров пък получи приза за най-техничен борец.
“Стана хубав турнир, но лошите метеорологични условия спряха от участие много клубове от страната. Бяхме поканили и борци от Украйна, Гърция и Турция, но поради карантина и наводнение те не дойдоха. Не очаквах състезателите ми да спечелят толкова много медали. За догодина планираме да направи им турнира още по- силен”, коментира Мирослав Колев, който е с основна заслуга за добрата организация на турнира.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново