Близнаци от ШК “Етър” с добро представяне на турнир в Плевен

Публикувано на ср, 22 апр. 2015
183 четения

Кристиан Ангелов (вляво) е трети сред връстниците си, брат му Стилиaн също се представи добре.

В Плевен се проведе Пролетен турнир по ускорен шах за деца и юноши до 16 години. Те играха в 6 кръга на 20-минутна контрола, като участваха 28 състезатели от 4 клуба, сред които 5 градирани (с ело коефициент).
Шахматен клуб “Етър” се включи с двама състезатели – 9-годишните близнаци Кристиан и Стилиан Ангелови, които се представиха много добре. Кристиан зае трето място при момчетата до 10 години с актив от 4 точки и е осми в генералното класиране. Той допусна само две загуби.
Брат му Стилиан завърши с 3 точки и е 18-и в генералното класиране. Двамата тренират втора година и вече имат сериозен напредък. Турнирът бе специално организиран като подготовка за Купата на България “Търновската царица”, която започва на 1 май.
Треньорката и състезателка в ШК “Етър” Светла Йорданова в момента има отговорно изпитание – тя играе в Плевен на държавния финал за жени. Тя стартира отлично, като първо победи с белите Симонета Иванова от “Бургас-64”, а после с черните фигури се наложи и над Пламена Андреева от “Спартак 21”. В третия кръг Светла Йорданова направи реми срещу Габриела Антова от “Шах 21” (София) и в момента е трета в генералното класиране с 2.5 точки, колкото имат и първите две Мария Васова и Маргарита Войска.
Анатоли ПЕТРОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново