Бетонът на “Верея” не удържа етърския щурм

Публикувано на сб, 10 Ное. 2018
415 четения

„Етър“ постигна заслужена победа като гост на „Верея“ в мач, определен от Балъков, като ключов за отбора. Макар и дошъл в 84-ата минута, успехът бе напълно заслужен с оглед на превъзходството на „болярите“.

Домакините забъркаха „бетон“ пред вратата си и до почивката изобщо не поглеждаха напред. Сърмов в 8-ата минута стреля от фаул, но вратарят улови. В 15-ата Боджадж отправи опасен удар с мъка отразен от Георгиев. После пък далечен удар на Мане мина до гредата.

В 27-ата минута етърци поискаха дузпа, след като удар на Колев срещна ръката на защитник в пеналта, но реферът остана безмълвен. В 34-ата минута Мане от фаул стреля в стената, а при следващата атака след центриране от корнер Гълъбов с глава прати топката до вратата. В края на полувремето Косут от домакините с глава едва не си вкара автогол.

Мачът се поотвори през втората част. В 48-ата минута Колев се завъртя и стреля опасно над вратата. „Верея“ стигна до първото си и най-чисто положение в 57-ата минута, когато Здравко Илиев центрира отдясно, но Мартинович се размина с топката пред голлинията. Малко след това пак Илиев се откъсна опасно, но не успя да стреля.

Балъков пусна в игра Петков и Почански, но вторият се контузи и бе заменен от Иван Стоянов. В 76-ата минута далечен удар на Мане мина в аут. После настъпиха минутите на Флорент Боджадж. След центриране отляво в 80-ата минута таранът от чиста позиция стреля с глава над вратата. Малко след това пак той нахлу отдясно и центрира остро към Петков, но вратарят пресече головия пас.

Така се стигна до щастливата 84-а минута, когато Гълъбов пусна чудесен пас напред, Иван Стоянов пропусна топката за Боджадж, който овладя и с чудесен удар с левия крак разби „бетона“ на домакините. До края старозагорци се втурнаха напред, но Христо Иванов на два пъти улови с лекота, а пред отсрещната врата Иван Стоянов от фаул стреля в стената, а удар на Никола Колев бе уловен от Георгиев.

След последния сигнал етърци се втурнаха да поздравяват своята агитка. Над 80 фенове създадоха чудесна атмосфера от сектора за гости, немалко великотърновци имаше и на централната трибуна. „Етър“ излезе на 6-7 място заедно с „Черно море“ и е далеч по-спокоен от миналото първенство, когато имаше същите 21 точки, но за целия редовен сезон. След паузата е следващото предизвикателство „Ботев“ (Пловдив), евентуална победа срещу който наистина може да накара „болярите“ да мечтаят…

„Етър“: Хр. Иванов, Кр. Стоянов, Гълъбов, Артюнин, Атанасов, Сърмов, Мане, Руменов (68 Почански, 82 Ив. Стоянов), Батрович (68 Петков), Колев, Боджадж.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново