Берке Ибрям с бронз от Балканиада

Публикувано на чт, 11 май 2023
133 четения

Бронзов медал от Балканското първенство по борба за подрастващи спечели Берке Ибрям. Възпитаникът на треньора Недялко Петров взе отличието в категория до 48 килограма в Серес, където се събраха таланти от десет държави от полуострова.
В Гърция състезателят на еленския клуб “Дан Колов” потвърди добрата си форма и възходящо развитие. През февруари тази година Берке бе безапелационен в нашето първенство, печелейки третата си шампионска титла във възрастова група момчета, като бе отличен и с приза за най-резултатен борец в свободния стил.
Балканиадата в Серес се проведе между 4 и 8 май. Берке Ибрям започна в категория до 48 килограма с победа с туш срещу Лазар Алексей от Молдова. След това при 9:0 технически точки в своя полза той тушира и Коста Дракацис от Гърция.
“На полуфинала Берке подцени Щефан Пускас от Румъния, но бе ощетен и от реферите. На два пъти не му присъдиха по две технически точки, не “видяха” и туш и в крайна сметка загуби с 2:9 т. За бронза нямаше проблеми и тушира друг румънец. Шампион в категорията стана Марио Ананиев от Северна Македония, когото Берке победи на предишната Балканиада”, разказа треньорът Недялко Петров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново