Бала: “Бил съм в много отбори, но никога не съм виждал толкова задружен тим”

Публикувано на ср, 23 май 2018
229 четения

Още не е ясно бъдещето ми, коментира наставникът

“Изключително тежък мач. Казах на момчетата, че минахме през три такива мача и ще е жалко да изпуснем питомното и да отидем на бараж срещу “Царско село”. Поздравявам играчите за характера и колектива. Бил съм в много отбори, но признавам си, че не съм виждал толкова задружен отбор в кариерата си. Благодаря и на тези фантастични фенове, които не спряха да ни подкрепят. Даваме добра основа за възраждането на футбола в Търново.
Противникът ни затрудни максимално, защото разполагаше с високи състезатели, но ние работим върху изчистването на слабостите ни. Резултатът от първия мач ни даде спокойствие, но след откриването на резултата в полза на “Дунав” напрежението беше при нас. За мен беше важно по време на престоя ми в “Етър” да направя така, че никой да няма чувството, че е твърд титуляр.
Още преди мача с “Дунав” казах, че предстоят разговори за бъдещето ми. Има доста неща, доста разговори да проведем, от които зависи дали ще има някаква перспектива. Общинските отбори влизат в елита, но после идва спад, така беше “Пирин”. Трябва да има един нормален бюджет, за да се поддържа отбор в елита, да има спонсори. Много разговори проведох с бизнесмени, с ръководството на Общината, има желание за промяна, но няма реални промени. Проблемът пред общинските отбори възниква на третата година, защото се трупат задължения, които не се покриват. Трябва да се намерят фирми и спонсори, които да осигурят финансова стабилност. Предстоят ни разговори, всички са щастливи и радостни, че оставаме в елита. Има една фенска група, която идва да ни подкрепя и това ме радва. Сега е моментът да се направи крачка напред.
Относно спекулациите за ЦСКА – свикнал съм, това не е нещо ново за мен. В момента нищо не мога да кажа – нито, че оставам в “Етър”, нито, че отивам в ЦСКА. “Етър” и ЦСКА са двата ми любими отбора. Разговори обаче за ЦСКА с мен не са водени.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново