Бадара се срещна с малките етърци, обеща им два гола срещу “Пирин”

Публикувано на пт, 11 май 2018
283 четения

Определено запомняща се тренировка имаха децата на “Етър”, набор 2007 г., заради приятната изненада, която получиха. Техен гост бе голмайсторът на “виолетовите” Алиуне Бадара – любимец не само на феновете, но и на малките футболисти – етърци.
Бадара лично дойде на тренировката им в Шемшево, където се срещна с тях и им пожела успех на предстоящите държавни финали. Таранът на “Етър”, който води в листата на стрелците в тима със своите 10 гола, поздрави децата и направи интересен разговор с тях. Въпреки че имаше и преводач от португалски, доста от малчуганите си поговориха с него на английски, като всеки му се представи лично. Усмихнат както винаги, Бадара разговаря с всеки от тях и ги окуражи за техните изяви.
Нападателят им разказа за своя път във футбола, като сподели, че е започнал да играе на 12 години близо до столицата на Сенегал – Дакар. Терените там не са били по-добри от сегашните във В. Търново и Бадара им сподели, че е впечатлен как при тази липса на терени в града са подготвени толкова добре. Отборът, който има нужда и от нова екипировка, тъй като сегашната е на две години, е абсолютен лидер в първенството си. Възпитаниците на Стефан Николов от изиграните си 23 мача имат 22 победи и едно реми, като водят в класирането с 9 точки аванс пред “Янтра” и с 21 т. пред третия “Академик”, като етърци дори имат мач по-малко. Това ги прави сигурни участници в държавните финали за титлата.
Много бяха и въпросите за предстоящия реванш на “Етър” срещу “Пирин”. Алиуне Бадара увери децата, че мъжкият отбор ще спечели и в Благоевград, като лично им обеща да вкара 2 гола там. Със сигурност оставам в “Етър”, тук се чувствам отлично, призна Бадара. Той разговаря и с треньора Стефан Николов, след което се включи и в тренировката, като размени по няколко паса с децата.
Накрая голмайсторът се снима с тях, като отново им пожела успех в битката за титлата и им обеща отново да дойде на техните тренировки и да се срещат отново.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново