Атакуващ халф и централен нападател са в плановете за селекция в “Етър”

Публикувано на ср, 4 юли 2018
238 четения

Централен нападетел и атакуващ халф са постовете, за които се търсят футболисти, които да подсилят отбора на “Етър” за новото първенство. Те трябва да запълнят отсъствието на Алиуне Бадара и Аласана Мане. Главният мениджър на великотърновския клуб Красимир Балъков говори след равенството 0:0 с “Локомотив” (София). По неговите думи към момента етърци разполагат с 15 футболисти от миналия сезон, двама юноши, двама нови играчи, на които ще им трябва време да се адаптират и едно младо и талантливо момче на проби.
“Трансферният период не е приключил, но трябва да надграждаме. Продължаваме да търсим и трябва да вземем нещо, което си заслужава. В отсъствието на Бадара имаме голяма необходимост от нападател. Това, че няма да притежаваме отново Лас Мане, ни задължава да намерим правилния човек, за да направим отново добър синхрон в средата на терена”, коментира Краси Балъков.
“За сега нямаме финансови проблеми, но всеки месец се борим да задържим комфортно за футболистите финансовото положение. Времето ще покаже дали ще привлечем и други спонсори. Има много разговори с позитивно настроени фирми, но трябват и дела. Ситуацията ще се изясни през този месец”, каза още главният мениджър на “виолетовите”.
За показаното в двубоя с “Локомотив” Балъков бе категоричен, че отборът все още е “далеч от желаното”.
“В приятелските мачове през първите две седмици важни са физическата подготовка и изпълнението на някой тактически прийоми, които трябва да спазват футболистите. Трябва характер, защото този период е най-тежък, резултатът изобщо не ме интересува. Първото полувреме нищо не ми хареса, без нагласа го изиграхме и ще трябва да си поговорим за това. Второто полувреме футболистите бяха по-ангажирани, проявиха характер в период на тежка физическа седмица, което е похвално. В българското първенство резултатите от контролните срещи може би не притесняват само мен и треньорът на “Левски”, защото подготвяме отборите си, както трябва да се направи, и резултатите не са най-важното поне в първите две седмици”, добави Краси Балъков.
“Етър” ще изиграе насрочената си с “Несебър” контрола в Дряново, съобщиха от клуба. Първоначално проверката бе уговорена за Стара Загора. “Виолетовите” ще посрещнат “Несебър” на 4 юли (сряда) от 18:00 ч. на градския стадион в Дряново. Това е четвъртата контролна среща от предсезонната подготовка на “виолетовите”. В предишните три етърци загубиха с 0:2 от ЦСКА-София и завършиха наравно с “Дунав” 1:1 и с “Локомотив” (Сф) 0:0. В Дряново предстои още една проверка на “виолетовите” срещу втородивизионния тим на “Ботев” (Гълъбово) на 7 юли. Последната контрола е на 13 юли от 19:00 ч. на стадион “Ивайло” срещу “Литекс”, когато ще бъде и официалното представяне на отбора за новия сезон.

Георги Гърев

loading...
Пътни строежи - Велико Търново