Антъни Иванов закупи на благотворителен търг фланелка на Майкъл Фелпс

Публикувано на чт, 31 юли 2014
651 четения

Шампионът Антъни Иванов даде най-солидна сума в търга, организиран от Нина Рангелова в помощ на болния от аутизъм 8-годишен Алекс Колев.

Благородната инициатива на мултирекордьорката Нина Рангелова, която обедини българската плувна общност за каузата в помощ на болния от аутизъм 8-годишен Алекс Колев, който се занимава с плуване, даде впечатляващ резултат.
Благотворителният търг с вещи на световни звезди като Майкъл Фелпс и Аркадий Вячанин по време на държавния шампионат за мъже и жени събра общата сума от 751 лв.
Набраните средства от наддаването са общо 591 лв. Допълнително в кутията до входа на закрития басейн “Диана” бяха пуснати още 160 лв.
Най-солидна сума – 205 лв. даде трикратният шампион в бътерфлая от “Етър 2000” Антъни Иванов, който си тръгна с фланелка на Майкъл Фелпс от завръщането му в плуването по време на Гран при Меса, САЩ. Сумата от 202,57 лева, вписана в бележката за търга, всъщност не е случайно избрана – 2:02,57 минути е впечатляващият резултат, който Антъни постави на “Комен Къп” в Израел преди месец. Тогава за първи път на това престижно състезание се издигна българският флаг и звуча химнът на България.
Възпитаникът на Роза Георгиева завоюва златен медал на 200 метра бътерфлай с време 2:02,57 минути, което бе нов рекорд както за състезанието Комен Къп, така и за две възрастови групи в България – юноши старша възраст (15-16-годишни) и младежи (17-18 гoдини).
Това време изведе Антъни, който все още няма навършени 15 години!, на второ място в Европейската ранглиста за младежи старша възраст.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново