Американски колеж “Аркус” и ПМГ общински първенци по баскетбол

Публикувано на ср, 25 февр. 2015
618 четения

Треньорът Николай Борисов с възпитаниците си от Американски колеж “Аркус”.

Отборите на Американски колеж “Аркус” и ПМГ “В. Друмев” станаха първенци в общинския кръг на ученическите игри по баскетбол за юноши съответно за 11-12 и 8-10 клас. При средношколците участваха три отбора.
Шампион стана този на “Аркус”, пречупил в драматичен финал състава на ПМГ със 77:64, като двубоят се реши в последната четвърт. Георги Павлов, който е набор 2000 и бе най-малък в отбора на победителите, поведе съотборниците си към обрат в средата на третата част. Състезателят на “Етър 49” наниза 4 поредни тройки и на практика пречупи съперниците си от ПМГ. Георги завърши със 7 тройки и наниза повече от 25 точки. Трети е тимът на Езикова гимназия “Проф. А. Златаров”, който падна от математиците с 34:52 и от “колежаните” с 34:53.
Треньорът на Американски колеж “Аркус” Николай Борисов отличи Георги Павлов, Георги Обретенов, Стефан Донев, Марин Кожухаров и Иван Вълчев, които са в девети и десети клас и на практика играха и в двете възрасти, като три от срещите им бяха поредни.
При юношите 8-10 клас изграденият от състезатели на БК “Етър 49” тим на ПМГ “В. Друмев”, воден от учителката Камелия Коваленкова, удари с 54:19 ПГТ “Проф. д-р В. Берон” и със 71:54 тези на “Аркус” и вдигна купата. От своя страна колежаните надиграха на полуфинала ПГСАГ и станаха втори. Трети са бъдещите хотелиери и ресторантьори след 30:22 срещу представителите на ПГСАГ “Ангел Попов”. При девойките VIII-Х и ХI-ХII клас се яви само по един отбор, съответно на СОУ “Ем. Станев” и на ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, които без игра се класираха за областния етап от игрите.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново