Александър Марков (“Етър”) и Недрет Заструг (“Болярки”) са сред най-добрите млади футболисти

Публикувано на пн, 5 Дек. 2016
336 четения

Асоциацията на българските футболисти връчи годишните награди на най-добрите млади футболисти от Националната програма “Децата и футболът” за 2016 г.
В програмата през тази година се включиха 5000 деца, които взеха участие в 20 турнира, а за 17-те години от нейния старт са проведени над 320 турнира с участието на над 85 000 деца от 10 до 14 години. През 2016 г. за пръв път бяха организирани и турнири за момичета.
Сред най-добрите 17 млади футболисти в България за т.г. са Александър Марков от “Етър” с треньор Стефан Ангелов и Недрет Заструг от “Болярки” с треньор Валентин Витанов, които получиха специални статуетки и още награди.
В награждаването се включиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на АБФ Дончо Донев, именитите български футболисти Станислав Ангелов, Тодор Янчев, Бончо Генчев, Георги Донков и отличената за най-добра футболистка Силвия Радойска.
“Това е една от най-успешните футболни програми, която се реализира вече 17 години и преминава при огромен интерес, за което говори и фактът, че в нея са участвали толкова много деца. Отлична работа на целия екип”, заяви Кралев.
Президентът на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев връчи благодарствен плакет на генералния директор на Кока-Кола България Стоян Иванов и на изпълнителния директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов. Компанията подпомага програмата “Децата и футболът” от самия ѝ старт.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново