9 секунди разделиха Иван Сираков от финала на спринт на световното по ориентиране

Публикувано на пт, 7 юли 2017
138 четения

Отборът на България зае седемнадесето място при спринтовите щафети на световното първенство по лятно ориентиране, което се провежда в Тарту, Естония. 33 състава взеха участие в състезанието.
Горнооряховчанинът Иван Сираков, който бяга на втори пост в българската щафета, съставена от двама мъже и две жени, се представи най-добре. Той пое щафетата от деветнадесета позиция, но успя да придвижи тима ни с две места напред. За съжаление Сираков не успя да стигне да се класира за финала на спринт индивидуално при мъжете. Той участва в поток Б, където допусна грешка на втора точка и остана 9 секунди от последното място, даващо право на участие във финала. “За съжаление, не успях да се класирам за финала, на който бях само зрител. Нямах представа, че мога да загубя време по начина, по който се случи. Тръгвайки за 2-ра точка не можех да различа/намеря дупка в оградата пред мен, през която трябваше да изляза. Може би силният дъжд също ми попречи в ситуацията, но от оправдания смисъл няма”, написа в социалната мрежа Иван Сираков. Вчера той стартира на средна дистанция, а днес е надпреварата на щафетите.
Междувременно още един ориентировач от региона ще вземе участие в първенство на Планетата. Валентин Шишков от “Трапезица 1954” е включен в националния отбор, който от 9 до 16 юли ще участва на световното младежко първенство по ориентиране във Финландия.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново