8 медала за борците от държавното лично първенство за момчета

Публикувано на пн, 21 мар. 2016
987 четения

 

1 златен, 1 сребърен и 6 бронзови медала спечелиха състезателите от областта на държавното лично първенство по свободна борба за момчета до 12 г. 233 състезатели от 51 клуба се бориха за медалите в шампионата, проведен в спортна зала „Н. Петров” в Г. Оряховица. Домакините от „Локомотив“ спечелиха пълен комплект медали. При най-леките в кат. 30 кг Николай Момъков стана шампион и бе определен за най-резултатен състезател на първенството. Николай стигна до шампионската титла след поредица от победи с туш, а на финала срази Атанас Магазанов от „Странджа 2001“ (Средец).

В същата категория Биржан Манафов от домакините е 15-ти. Трима борци от региона взеха медали в кат. 73 кг. Георги Георгиев от „Локомотив“ стана вицешампион след загуба на финала от Неджиб Неджиб от Силистра. Диян Добрев се окичи с бронз побеждавайки съотборника си от „Локомотив“ Николай Недков. Другият бронзов медал завоюва Даниел Любенов от клуб „Р.Великов-М. Ганев“ победил Никола Лютов от Бобошево. В кат. 35 кг Калоян Атанасов се пребори за бронзов медал, като в решителната схватка надви Даниел Стефанов от Сливен. В тази категория Ивайло Николов от „Локо“ е 14-ти. На трето място в кат. 53 кг се подреди Мартин Зарзаланов от „Етър Аякс“, който надви борец от Паисиево в мача за бронза. Александър Александров от „Царевец Етър 93“ е дванадесети.

Два бронзови медала взеха борците от клуб „Дан Колов“ (Елена). В кат. 38 кг Емил Христов спечели схватката за 3-5 място с Бердан Хасан от Стремци. В кат. +73 кг Веселин Пеев взе победа над Момчил Янков от клуб „Р. Великов М. Ганев“ и също се окичи с бронз. Ферджан Фаридин от „Локо“ е седми. Десето място разделиха Юсеин Юсеинов от „Академик 2012“ (Свищов) и Даниел Стефанов от Елена.

В кат. 32 кг Марин Маринов от „Етър Аякс“ остана на победа от бронза, след като отстъпи пред борец от Димитровград и е пети. В кат. 47 кг Кристиян Стефанов от „Локо“ е пети, Георги Христов от „Етър Аякс“ е девети, Мартин Господинов „Илия Павлов“ е десети. Купата за най-техничен борец отиде при Иван Марчаков от „Локомотив” (Пд). През май Горна Оряховица ще е домакин и на Държавното отборно първенство в същата възраст.

Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново