51 пилоти ще се състезават на писта “Велико Търново”

Публикувано на чт, 25 Апр. 2013
285 четения

51 автомобила са заявени за участие във Втория кръг от шампионата на затворен маршрут, който ще се проведе на писта “Велико Търново” на 27 и 28 април, съобщи директорът на надпреварата Димитър Стефанов. Колко от тях ще бъдат допуснати до същинското състезание ще стане ясно след административния и техническия преглед на автомобилите и състезателите, който предстои в събота от 8.30 до 12 ч. пред сградата на Общината.
Рекордьорът по победи на писта “В. Търново” Илия Царски, който четири пъти си тръгваше като победител от старата столица, ще кара Мицубиши Лансър Ево 9. Освен него още четирима пилоти са заявени в група Е макс. В най-расовия клас ще стартират едно Мицубиши Лансър Ево 10, три Мицубиши Лансър Ево 9 и едно Ауди S2. Най-много заявки има в Група Super – автомобили до 1600 куб. см, където ще видим 24 коли, в група RS – автомобили от 1600 куб. см до 2000 куб. см са шестнадесет, а група Maxi – автомобили над 2000 куб. см са единадесет.
Сред най-атрактивните участници ще бъде Станимир Урумов от АСК “Вромос”, който ще кара “Трабант”. Миналогодишният първенец в серия “РС” Стоян Апостолов с “Хонда Сивик“ също ще застане на старт. Домакините от “Етър Рейсинг Тим” ще бъдат представени от Красимир Кандиларов и Калин Стефанов с Пежо 306. От “Мегапорт” ще карат Мирослав Ангелов с Фиат Пунто, Тодор Тодоров с Фолксваген Поло и Станислав Паришков с Опел Кадет.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново