50-о юбилейно издание на Max Fight предстои в петък в „Калоянова крепост“

Публикувано на вт, 17 май 2022
446 четения

50-ото юбилейно издание на Max Fight Championship – българският шампионат за професионални бойни спортове предстои в петък, 20 май. Домакин на престижната надпревара е „Калоянова крепост“ в Арбанаси.

В гала вечерта ще се проведат срещи по правилниците на MMA, K1, Max 1 и професионален бокс. В това издание са включени 11 срещи, като в тях участват бойци от 6 държави. Сред тях са видни имена като Стоян Копривленски, Симеон Наковски, Джоана Нуамеруе, Здравко Попов, Калоян Колев, Павел Владев, Мирослав Христов, Валери Атанасов.

Мачове за три шампионски пояса има в грандиозната файт карта на юбилейното издание на най-устойчивия през последните 14 години роден промоутър Max Fight. В защита на златните трофеи на ринга се качват 56-килограмовият Симеон Наковски и 93-килограмовият Калоян Колев, а в сблъсък за първи колан в кариерата си излиза 70-килограмовият Стоян Копривленски.

В защита на шампионския колан по правилата на ММА Калоян Колев се изправя срещу трикратния бразилски шампион Диего Джоунс Соарес. За пояса в К1 ще се бори световната кикбокс звезда, роденият в България Стоян Копривленски, срещу молдовеца Максим Райлеан, а Наковски излиза срещу Октавиан Крецу, като целта е поясът в Max 1.

Сили ще премери и великотърновският професионален боксьор Тинко Банабаков. „Изключително съм радостен, че ще взема участие в юбилейното издание на организацията и то на родна земя! За втори път участвам в гала вечер организирана от Max Fight, като първия път не бях в главната карта, а сега съм. Затова сега съм щастлив, че имам тази възможност и със сигурност ще докажа, че мястото ми е там, като направя едно атрактивно представяне. Чувствам се в отлична форма, подготовката мина успешно и съм готов да дам заявка за това на какво съм способен и евентуално в най-скоро време – за титли! Чакам всички ви в петък в „Калоянова крепост“, готови за фойерверки“, коментира Тинко Банабаков.

Гости и зрители на събитието ще бъдат световни и олимпийски шампиони от близкото минало, както и кметове и общественици от района. Всички срещи се отразяват в световните ранглисти Boxreg I Sherdog. До края на годината са предвидени още 4 гала вечери на различни локации в България.

От 17:30 ч. са подгряващите мачове, а в 19:30 ч. е началото на основна файт карта. Интересът към 50-ото юбилейно издание на Max Fight е огромен. Домакините от „Калоянова крепост“ обявиха, че местата с куверт вече са привършили, но поради изключителния интерес пускат и места от 50 лв., които са без консумация. Тел. за резервации:  +359 882 111 113.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново