50 години хандбал честваха в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 15 окт. 2019
238 четения

Половин век хандбал честваха в Горна Оряховица. Сред гостите бяха изпълнителният секретар на Зона “Мизия” Симеон Съев, президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов, треньорката Йонка Генчева, доайени на хандбалната игра в България като Любо Костов и Румен Иванчев.
С бурни ръкопляскания и на крака пълната зала посрещна знамето на ХК “Локомотив”, с което започна и официалната част на празника.
За 50 г. Горна Оряховица се утвърди като водещ център на хандбала в страната, отбеляза в приветствието си почетният председател на клуба инж. Тодор Тодоров. Именно той преди 50 години поставя основите на хандбала в Горна Оряховица заедно с момчетата от тогавашното Средно сержантско училище.
ХК “Локомотив” отличи с почетни плакети всички бивши президенти и треньори, както и хората, които са помагали най-много през годините. Юбилейна грамота и паметен знак имаше за всички, които по някакъв начин са били свързани с хандбала през тези пет десетилетия.
Хандбалната федерация пък отличи с почетния си знак ХК “Локомотив” за приноса му към развитието на спорта.
Последният празничен подарък бе победата, която сегашният “Локомотив” извоюва над варненския “Спартак” в мач от третия кръг на “А” група с 34:30.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново