5 медала за “Царевец-ВТУ” от държавното по плуване

Публикувано на чт, 18 юли 2019
171 четения

Пет медала донесоха състезателите на СКМП “Царевец-ВТУ” от държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени, провело се на басейн “Диана” в столицата. В надпреварата участваха над 300 състезатели от 38 клуба. Състезанието беше във формат сутрешни серии (подборни) и вечерта финали.
Великотърновският клуб взе участие с 11 състезатели – 4 мъже и 7 жени. Най – силно се представиха братята Симеон и Тонислав Събеви, които донесоха всичките пет отличия.
Симеон спечели два сребърни медала в дисциплините 50 и 100 метра бътерфлай, като пред него беше само Антъни Иванов. Спортистът № 1 на Велико Търново за 2016 г. Антъни Иванов (който вчера навърши 20 години), сега се състезава за “Вихрен” (Сандански). Симеон Събев добави и един бронзов медал на 200 метра бътерфлай. В дисциплината 100 м бътерфлай на сутрешните серии Симеон плува изключително силно с лично постижение 54.79 секунди, което беше първо време в сериите. Тонислав Събев спечели един сребърен и един бронзов медал, съответно на 50 м бруст и 200 м съчетано плуване. На 50 м бруст Тонислав в сутрешните серии даде първо време – 28.74 секунди и подобри националния рекорд за юноши старша възраст, който отново е негов.
“Другите ни състезатели записаха няколко финала, които дават точки за отборното класиране, и лични постижения, но не се наредиха сред медалистите. Доволен съм от някои резултати, а от други не чак толкова. Имаме още какво да работим, за да постигнем плануваните времена”, сподели председателят и треньор на СКМП “Царевец-ВТУ” Панайот Паздерков.
Почетният гражданин на Павликени Антъни Иванов спечели общо пет титли – той стана първи на 50, 100 и 200 метра бътерфлай. Талантливият плувец се окичи със златен медал и на 100 метра свободен стил, стана шампион и с щафетата 4х100 съчетано плуване. На Антъни Иванов предстои участие в световното първенство в Гуангджу.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново