4800 лв. отпуска спортното министерство за карате киокушин в Свищов

Публикувано на пн, 1 февр. 2016
528 четения

Клуб “Академик” спечели пореден проект за развитие на киокушин карате в Свищов. Той е по програмата на спортното министерство “Спорт за децата в свободното време”. Одобрената сума е 4800 лева, а обучението ще се реализира от 1 февруари до 16 декември 2016 година. Тренировъчните занимания ще траят един час и ще протичат в дните от понеделник до петък. Начинаещите каратисти ще бъдат разпределени в 3 групи по 16 деца. Така оформените групи ще спортуват в периода от 18,00 часа до 20,00 часа.
“Целта е да се предостави възможност на 50 деца от Свищов да получат първоначални знания по киокушин карате и да бъдат стумулирани да продължат да изучават това бойно изкуство и след приключване на дейностите по проекта”, съобщи сенпай Митко Божанов, който е координатор по проекта.
Божанов е носител на черен пояс – първи дан, и е с квалификация “Треньор по карате” от НСА. Заниманията по проекта ще се провеждат в наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортна зала за карате киокушин в малкия салон на бившото СОУ “Алеко Константинов”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново