3:0 за “Етър” над “Калиакра”, Димо Атанасов дебютира с гол

Публикувано на ср, 15 февр. 2017
325 четения

Нападателят Димо Атанасов дебютира с гол за “виолетовите” при победата на “Етър” с 3:0 над “Калиакра” (Каварна). Опитният 31-годишен футболист бе привлечен миналия четвъртък, след като същия ден разтрогна договора си с “Локомотив” (ГО). Димо Атанасов и Георги Кременлиев дебютираха с виолетовия екип вчера в третия мач на етърци от турнира “Балчик къп” и заедно изработиха първия гол.
Поредната промяна в програмата на надпреварата стана факт, след като “Калиакра” (Каварна) замени отбора на “Добруджа”. Отборът от Добрич се оправда, че не бил професионален и не можел да издържи мач срещу “Етър”. Така играчите на Станислав Генчев срещнаха като трети съперник в групата си тима от Каварна. Мачът се игра в курортен комплекс Албена.
“Етър” започна в състав: Ивайло Петков, Георги Кременлиев, Мартин Николов, Станислав Генчев, Симеон Иванов, Илиян Трифонов, Митко Плахов, Явор Генчев, Димо Атанасов, Тодор Колев и Бранислав Ботев. В групата бяха още Тони Маречков, Михаил Минков и Денислав Мицаков, а останалите играчи почиваха и ще бъдат на линия за последния мач в петък.
Още в 12-ата минута падна първото попадение, след като Георги Кременлиев отдясно с шпагат намери Димо Атанасов и той прати топката в мрежата на съперника – 1:0. Етърци продължиха да имат игрови превес и можеха да удвоят в 40-ата минута, когато спечелиха правото на дузпа за събаряне на Явор Генчев, но опитният Тодор Колев пропусна от бялата точка. Малко след това и самият Явор Генчев пропусна от отлична позиция.
През второто полувреме етърци продължиха да бъдат по-активният отбор, като авторът на първото попадение Димо Атанасов също направи пропуск от чиста позиция. В 82-ата минута юношата Бранислав Ботев вкара за 2:0, като това бе негов втори гол в подготовката. Третото попадение отбеляза отново Бранислав Ботев. В крайна сметка етърци ще играят в петък най-вероятно за първото място в турнира срещу “Витоша” (Бистрица).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново