24 медала спечелиха ориентировачите от най-голямото клубно състезание в България

Публикувано на вт, 12 май 2015
102 четения

Пълна кошница с медали спечелиха ориентировачите от региона от поредното издание на международната купа “Вариант 5” – най-голямото клубно състезание по ориентиране в България. Проявата събра над 700 участника от 10 държави, които имаха възможността да бягат и определят победителите в нощния старт, спринта, средната и дългата дистанции. Два от четирите старта носеха точки за световната ранглиста. Нощният етап от купа “Вариант 5” се проведе в парк “Борово око” с финална арена, разположена в близост до езерото и художествената галерия в град Търговище. Спринтовата дистанция, която носеше точки за световната ранглиста, беше доста атрактивна за елитните състезатели и почти 60 състезателя си оспорваха призовите места. Районът на състезанието включваше градска част от град Лозница, както и изключително чистата и проходима гора в близост. Средната дистанция се проведе в района на село Дралфа, където районът беше много разнообразен и предизвикателен. В първата и последната част маршрутите преминаваха в гора с намалена видимост и по-трудна проходимост, докато в средата състезателите имаха възможност да се насладят на много чиста и приятна за бягане гора. В последния ден от купа “Вариант 5” се проведе и дългата дистанция “Трофей Търговище”, която също носеше точки за световната ранглиста, а освен това внушителен награден фонд очакваше призьорите в елита. Организаторите бяха избрали доста тежък район за този старт и всички маршрути имаха висок процент изкачване. Най-добре в състезанието от нашите състезатели се представи Снежана Кадиева. Представителката на “Браун Тим” в група Жени-50 стана победителка на нощно ориентиране и средна дистанция и е втора на спринт и дълга дистанция. Три бронзови отличия завоюва Александър Атанасов от СКО “Трапезица 54” при Мъже-45 на спринт, средна и дълга дистанция. В тази група Димитър Димитров от “Браун Тим” е с бронз на нощно ориентиране, на спринт е пети, а на дълга дистанция – осми. Красимир Колев (“Браун Тим”) е 6-и на дълга и осми на средна. В група Жени-35 Марияна Атанасова (“Трапезица 54”) е 2-а на спринт и 3-а на средна и дълга дистанция. При мъжете в тази възраст Красимир Николов “Браун Тим” е втори на средна и осми на спринт. Съотборникът му Калин Пенчев е трети и четвърти в двата старта.
На дълга дистанция в група Жени-21В Валерия Станева от “Браун Тим” спечели златен медал, Надежда Стоянова (“Трапезица 54”) е втора. На нощно ориентиране Цветомила Кадиева (“Браун Тим”) е пета, Бойко Рачев е втори при Мъже-21В. На спринт Венцислав Трифонов от “Браун Тим” е втори.
Бойко Рачев – младши стана победител при най-малките момчета до 10 год. на средна дистанция. При девойки до 20 г. Кристиана Гецова от “Браун Тим” е с бронз от спринт и дълга дистанция. При девойки до 18 г. Елица Атанасова (“Трапезица 54”) е трета на спринт и средна дистанция и пета на дълга. При юнощите в тази възраст Валентин Шишков (“Трапезица 54”) е 2-и на спринт, 6-и на дълга и 7-и на средна дистанция. При 14-годишните момчета Никола Михайлов (“Трапезица 54”) е 2-и на средна дистанция и 6-и на спринт. Джанер Мехмедов от “Браун Тим” завоюва бронз на спринт и е 9-и на средна дистанция, Йоана Атанасова (“Трапезица 54”) се подреди 7-ма на дълга дистанция при момичета до 10 г. При мъжете в елита Николай Димитров е 5-и на дълга и 8-и на средна дистанция. Съотборниците му в “Браун Тим” Андрей Абаджиев и Петър Попункьов се представиха най-добре на дълга дистанция, където са 8-и и 9-и. При Жени 21елит Валерия Станева (“Браун Тим”) е 6-а на средна дистанция. Иван Димитров от “Браун Тим” е пети на дълга дистанция при Мъже 21В. При жени-45 Петя Димитрова (“Браун Тим”) е 4-а на средна и дълга дистанция и 6-а на спринт.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново