Елена бе домакин на турнир по тенис на корт за двойки

Публикувано на вт, 11 юли 2023
211 четения

На 8 и 9 юли в близост до градския стадион „Чумерна“ се проведе турнирът по тенис на корт за двойки „Елена оупън“. Седемнадесетото издание на събитието бе организирано от столичния клуб по тенис „Раковски – Бомел 9” съвместно с Община Елена.
Тази година участниците бяха от различни краища на страната ни – както представители от града домакин Елена, така и от градовете София, Пловдив и Велико Търново.
Най-младият участник и единствената дама сред записалите се бе Симона Попова – на 11 години, която тренира в ТК „Локомотив Пловдив”. Момичето вече е шампион на държавни турнири за деца. Тя бе в един отбор с баща си, който е с корени от град Елена.
Записалите се осем двойки бяха разделени в две групи. До финала достигнаха Симеон Шалаверов – Иван Салабашев и Константин Димитров – Петър Митков. Те направиха изключително драматичен и оспорван завършек на целия турнир. Шалаверов – Салабашев поведоха с 5:2 гейма, но в последствие Димитров – Митков обърнаха играта и победиха с 5:7 гейма. Така приза спечелиха участниците от град Велико Търново – Константин и Петър.
Плакетът „Най-атрактивен състезател“ бе връчен на Румен Шалаверов. Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев награди участниците, а той от своя страна получи специален плакет от Красимир Любомиров – председател на ТК „Раковски – Бомел 9”, за дългогодишното сътрудничество и добрата организация на спортното събитие.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново