215 състезатели по карате киокушин се събраха в Павликени на национален турнир

Публикувано на пн, 27 окт. 2014
514 четения

Момент от състезанията по карате киокушин в Павликени.

215 състезатели от 23 клуба по карате киокушин от цялата страна, членове на Българската федерация по карате киокушин, си дадоха среща на първия за Павликени национален турнир по дисциплината в Спортната зала в града. Организатори на масовата спортна проява, преминала при изключително висока организация, станаха община Павликени и спортният клуб по карате киокушин в Павликени. Заради обилния снеговалеж и тежко проходимите пътища четири клуба от страната не успяха да дойдат до Павликени, но въпреки това проявата се радваше на засилен интерес както от състезатели, така и от публика. Срещите на татамито ставаха във всичките 7 възрастови групи и общо в 38 категории момчета и момичета, деца, юноши и девойки младша и старша възраст.
Зам.-кметът на Община Павликени Харитон Харитонов и Сенсей Боян Ангелов, старши треньор и председател на клуба по карате киокушин в Павликени, раздадоха общо 160 медала на победителите в отделните категории. Бяха връчени и три индивидуални награди: за най-висок спортен дух на Иван Георгиев от Павликени, който стана и носител на сребърен медал, за най-техничен състезател – тази награда отиде в Бургаския клуб, и за най-добър съдия – за Сенсей Росица Петрова, треньор в киокушин клуба в Левски.
Клубът на домакините от Павликени съществува от 2008 година, разказа Сенсей Боян Ангелов, но в последните три години си е извоювал заслужено място в челната петорка сред близо тридесетината клубове в страната. Имаме добра база за тренировки, повече от 40 трениращи и 25 картотекирани състезатели. Осем от всичките 160 медала от турнира бяха присъдени на павликенски състезатели: един златен за Теменужка Стефанова, 4 сребърни и 3 бронзови, отчете още Сенсей Боян Ангелов. Първото нещо, на което учим нашите състезатели, освен на силен спортен дух, е да уважават себе си, да уважават своя Сенсей, да уважават близките си. Доволни сме от резултатите от първия национален турнир, който организирахме в събота, амбицирани сме да го превърнем в традиция, заяви още Ангелов.
Елка СПАСОВА, сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново