2 отбора на “Царевец 19” на квалификация за зони

Публикувано на ср, 15 мар. 2017
475 четения

Два отбора на Волейболен клуб “Царевец 19” се класираха за квалификация за зона в първенството. На финалите на регионалното първенство в регион “Хемус”, проведени във Враца пре-кадетките на клуба записаха актив от 3 победи и 1 загуба и завършиха на второ място.
Треньорката Марина Георгиева не можеше да разчита на половината от титулярния състав, поради участие на състезателките в областния етап на ученическите игри, провеждащ се по същото време в Павликени.
В първия мач “Царевец 19” победи “Тетевен-волей” с 3:0, а във втората среща надигра “Олимпиец” (Плевен) с 3:1 гейма. Великотърновки сразиха с 3:0 и тима на “Спартак 1996” (Плевен), изграден от състезателки от спортно училище. На финала възпитаничките на Марина Георгиева загубиха от “Бдин-Вида” с 0:3. За “Царевец-19” играха Бетина Петкова, Надежда Бенкова, Татяна Кирилова, Елина Йорданова, Анисия Алексиева, Биянка Топалова, Симона Димитрова, Боряна Стоянова и Нена Гавраилова.
В събота и неделя в град Червен бряг се проведе финалният турнир на регион “Хемус” за пре-кадети. Момчета на “Царевец-19” победиха “Изгрев” (Ябланица) с 3:0 гейма и отстъпиха на силния отбор на Монтана с 0:3 (23:25, 22:25, 23:25) и на “Ботев” (Луковит) с 1:3. Четвъртото място им осигури участие в квалификация за зона заедно с тимовете на “Люлин” (Сф), “Ботев” (Луковит) и “Самоков 2009”. Треньорката Диана Иванова разчиташе във финалите на Росен Спиридонов, Мартин Петров, Ник Бижев, Александър Йотов, Кристиян Цветков, Станислав Тошков, Мартин Йорданов, Николай Василев, Фейм Мустафа, Мирослав Василев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново