150 000 лв. е бюджетът на “Академик”

Публикувано на ср, 11 ян. 2017
225 четения

Бюджетът на “Академик” за 2017 г. ще бъде 150 000 лв., съобщи президентът на клуба и зам.-кмет на Свищов Борислав Замфиров. Целевата субсидия е 125 хил.лв., т.е. с десет бона по-малка от миналата година. Другите 25 000 лв. ще осигурят спонсори. Парите са за цялостна издръжка на клуба, а не само за представителния отбор. Отделно Община Свищов поема финансирането на спортната си база и заплатите на работниците по поддръжката. Като цяло се променя визията на ръководството за развитие на футбола.
“Видяхме, че независимо от разходите за външни играчи резултатите не са на очакваното ниво миналия сезон. Сега ще развием нашата школа, която от години не захранва първия отбор със собствени кадри. Целта ни е да се представяме стабилно във “В” група в следващите 2-3 години и когато школата създаде собствени футболисти, да потърсим нещо по-голямо”, коментира Борислав Замфиров.
През пролетния полусезон първият тим ще разчита основно на собствени кадри и ще бъде воден от Евгени Игнатов. Все още не е решено кой ще е изпълнителен директор на мястото на подалия оставка Асен Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново