15-годишните Мартина Тодорова и Мелиса Юмерова с дебют за “Етър-64”

Публикувано на ср, 11 окт. 2023
303 четения

Мартина Тодорова

Две от най-талантливите млади хандбалистки от школата на “Етър-64” – Мартина Тодорова и Мелиса Юмерова, направиха своя официален дебют за представителния отбор на “болярките”. Двете 15-годишни девойки влязоха в игра в първото домакинство на етърки от първенството срещу “Академик-ПУ” (Пловдив), спечелено с 39:30 (23:17). Те са носители на куп отличия и индивидуални награди при подрастващите, а Мартина е дъщеря на хандбалистката с най-много спечелени трофеи в историята на “Етър-64” Соня Богданова.
Дебют за “болярките” направи и вратарката Преслава Стойчева, която пази през цялото второ полувреме и показа добри изяви. Тя за последно бе във “В. Левски” (Нови пазар), но е продукт на школата на “Бъки” (Габрово).
Преслава Стойчева получи покана за националния отбор на България до 19 г. за предстоящите мачове за IHF Trophy. Освен нея в тима са още две етърки – Анета Мучинова и Траяна Соколова. Националките ще вземат участие в континенталната фаза на турнира на Международната федерация по хандбал IHF Trophy в Косово от 11 до 15 октомври. България е в група с Великобритания, Косово и Малта, четирите тима ще играят по системата “всеки срещу всеки”. Победителите ще се класират за интерконтиненталната фаза на IHF Trophy.
В Косово са и националките до 17 години, сред които е и Карина Христова от “Етър-64”. Там ще спорят седем отбора, разделени в две предварителни групи. Съставът ни е в група с Азербайджан и Косово, а в другата група са Албания, Босна и Херцеговина, Великобритания и Грузия.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново