14-годишните момичета на “Етър-64” – на финали за купата

Публикувано на ср, 7 февр. 2024
78 четения

14-годишните момичета на ХК “Етър-64” се класираха на финалите за Купата на България. Възпитаничките на треньорката Миглена Христова го сториха по убедителен начин, като спечелиха квалификационния турнир, провел се във Велико Търново.
Етърки спечелиха и двата си мача, което ги прати на финалите като първенец в турнира. Те надделяха в първия си мач трудно над “Бяла” с един гол. До почивката преднината им бе 10:6, а през втората част удържаха и спечелиха с ценното 16:15. Във втората среща разгромиха “Свиленград” с 16:8 (10:4) и завършиха първи. В другия мач “Бяла” също би свиленградчанки с 20:14 (11:6) и също се класира за финалите.
“Етър-64” на финали за купата на България. Успех, момичета, смело напред и нагоре”, коментира треньорката Маги Христова. В другия квалификационен турнир в Габрово първи завърши “Спортист” (Кремиковци), който се класира заедно с местния “Бъки”, а трети остана “Мартен-67”. На турнира в Сливница домакините също спечелиха безпроблемно, там втори е “Панагюрище”, а трети остана “Нове-99” (Свищов).
Във финалната шестица за Купата на България ще спорят “Етър-64”, “Бяла”, “Сливница”, “Панагюрище”, “Бъки” и “Спортист” (Кремиковци), като финалите за отличието са на 17 и 18 февруари в “Арена Бяла”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново