13-годишните на “Раховец” са държавни шампиони по плажен хандбал

Публикувано на пт, 15 сеп. 2023
87 четения

Момчетата до 13 г. на ХК “Раховец” (ГО) спечелиха титлата от Държавното първенство по плажен хандбал. Това е 10-ата шампионска титла за клуба, спечелена навръх 15-ия му рожден ден. Финалите за юноши и девойки младша възраст и момчета и момичета до 13 г. се изиграха на плажа в Кранево.
“Раховец” спечелиха и трите си срещи по пътя към финала. С по 2:0 възпитаниците на Пламен Панев се наложиха над връстниците от “Добруджа” (Добрич), “Шумен” и “Асти” (Хасково). Във финала горнооряховчани отново срещнаха “Добруджа” и този път срещата беше оспорвана. Стигна се до изпълнение на наказателни удари, за да се определи победителят. Момчетата на “Раховец” бяха по-точни и спечелиха с 6:1 за крайното 2:1 в срещата.
В идеалния отбор на първенството бяха избрани Мартин Стефанов, Ивайло Петков, Атанас Найденов и Мартин Петков, а Кристиан Димитров бе определен за най-полезен състезател.
Състав на “Раховец” до 13 г.: Румен Маринов, Атанас Найденов, Мартин Петков, Кристиан Димитров, Мартин Стефанов, Мартин Михайлов, Ивайло Петков, Преслав Иванов, Ивайло Кирчев.
Юношите младша възраст станаха бронзови медалисти. В първия ден състезателите на “Раховец” загубиха от съгражданите си от “Локомотив”. Последваха две победи с по 2:0 над Сливница и Каварна. На полуфинала обаче загубиха от “Осъм” (Ловеч) и трябваше да се борят за третото място. В малкия финал “Раховец” се наложи над “Добруджа” и спечели бронзовите медали. Тодор Кънев стана най-атрактивен състезател на първенството, а съотборниците му Габриел Маринов и Николай Марков влязоха в идеалния отбор.
“Първо и трето място са един достоен завършек на спортно-състезателната 2022/23 г. Момчетата спечелиха 10-та шампионска титла навръх рождения ден на клуба. Вярвам, че предстоят още много победи”, коментира треньорът Пламен Панев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново