120 деца събра плувен турнир в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 31 май 2023
162 четения

120 деца от три клуба се включиха в общински турнир по плуване, провел се в басейна на СУ “Г. Измирлиев” в Горна Оряховица. В надпреварата участваха малки плувци от 5 до 15 г. от ПК “Локомотив”, СКП “Царевец” и ПК “Етър”. Децата бяха разделени в шест възрастови групи. Турнирът се организира от ПК “Локомотив” с подкрепата на местната община и спонсори.
Всички малки плувци от I и II група получиха медали и награди. В III група Самуил Алексиев от “Локомотив” спечели първото място на 50 м кроул, следван от съотборника си Йоан Бобонков и Йордан Витанов от “Царевец”. Йоан Бобонков е първи на 50 м гръб. Втори и трети са Николай Папазов и Виктор Куцаров от СКП “Царевец”.
При момичетата в тази възраст Аделина Упалова от “Етър” спечели и двете дисциплини, а Мария Илиева от “Царевец” е втора. В кроула третото място е за Радост Илиева от “Локо”, а на гръб бронз спечели Емили Енчева от “Етър”.
При момичетата в IV група София Симова от “Царевец” е с два златни медала на 50 и 100 м кроул и със сребро на 50 м гръб. Дария Косева от “Локо” е със златото на гръб и бронз на 100 м кроул. Киара Панчева от “Етър” е с два бронза на гръб и 50 м кроул. Дарина Илиева от “Локомотив” е със сребро на 100 м кроул.
При момчетата троен шампион стана Борислав Стоянов от “Локо”, който спечели на 50 и 100 м кроул и 50 м гръб. Съотборникът му Иван Гугушев си тръгна с 3 медала – сребро в късия спринт и бронзови в другите две дисциплини. Виктор Станчевски от “Царевец” спечели два сребърни медала на гръб и 50 м, съотборникът му Владимир Джуров е трети на 50 м кроул. Михаела Милушева и Боян Стефанов от “Локо” доминираха при най-големите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново