10 медала за плувците от Павликени в Международния турнир “Пирин 2024”

Публикувано на пн, 18 мар. 2024
614 четения

Десет медала завоюваха малките плувци от Павликени на международния турнир “Пирин 2024”, провел се в Благоевград. Общо за отличията спориха над 550 състезатели от 32 клуба от България и Северна Македония. Младите плувци са към Плувен клуб “Олимпик” (Сандански), но са от Павликени и си тренират тук под ръководството на треньора Антон Иванов.
Два златни, шест сребърни и два бронзови медала са спечелените отличия от турнира в Благоевград. Александър Дончев, който е роден 2011 г., извоюва две златни, едно сребърно и две бронзови отличия. 11-годишната Марая Иванова, която е дъщеря на треньора Антон Иванов, завоюва три сребърни и един бронзов медал. Александър Михайлов е със сребърно отличие на 200 метра бруст, Красимир Захариев също е със сребърен медал на 400 м съчетано плуване.
“Доволен съм от всички деца, подобриха си личните постижения и плуваха прекрасно, и то в етап, в който не сме още на стопроцентово ниво. Постиженията на Александър Дончев са много сериозни, на неговите години Антъни Иванов имаше подобни времена.
Поех децата от малки, вече 5 години работим, най-големият Виктор Горанов е на 14 години. Басейнът в Павликени е пълен с деца, благодаря на колегата Мирослав Стоименов, който работи с малките деца. Моника Попова, например, която е набор 2015 г., само за 3-4 месеца тренировки вече плува прекрасно”, коментира треньорът Антон Иванов – баща на изтъкнатия ни плувец Антъни Иванов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново