Златна перпера получи първото великотърновче, родено през 2024 г.

Публикувано на нд, 21 ян. 2024
995 четения

Златна перпера – реплика на царска монета, сечена по времето на цар Иван Асен II, получи първото великотърновче, родено през 2024-а година. Това е малката Александра Димитрова, проплакала на 3-и януари.
Подаръкът на Александра и родителите й – Симона и Николай Димитрови, бе връчен от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, която уважи традиционното честване на Бабинден и Деня на родилната помощ в Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“.
Снежана Данева-Иванова поздрави семейството и екипа от акушер-гинеколози, акушерки, медицински сестри и санитари на доц. Светлозар Стойков – началник на родилното отделение. Тя предаде пожелания за здраве и благополучие и от кмета на Старата столица Даниел Панов.
По традиция в Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ дамите от „Зонта клуб“ орисаха малката Александра и зарадваха семейството с подаръци. Поздрав отправи и директорът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – д-р Даниел Илиев. Благослов отслужи отец Славчо.
За осма поредна година бебетата във Велико Търново са над 1000 – през 2023-а пеленачетата са 1037, а по този показател Велико Търново водещо място в Централна и Северна България.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново