Жителите на Беляковец искат от ГЕРБ да намалят бюрократичните спънки

Публикувано на чт, 25 Апр. 2013
703 четения

Кандидат-депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев и Деян Хаджийски отговориха на всички въпроси на жителите на Беляковец.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Евгени Стоев, Деян Хаджийски и Марияна Чалъкова се срещнаха с жителите на село Беляковец и отговориха на поставените от тях въпроси.
Евгени Стоев призова хората към висока избирателна активност. “Идвайки насам, видяхме, че пътят има нужда от ремонт. Опонентите ни нападат с мотива, че асфалт не се яде, но първият въпрос във всяко населено място е именно инфраструктурата. Особено важна е тя за Беляковец и като цяло за община В. Търново, чийто поминък е туризмът”, каза Стоев.
“Работим в синхрон с кмета на общината Даниел Панов, предстои ни ремонт на пътя, подготвяме и проект за изграждането на канализацията на селото”, заяви по време на срещата с кандидатите за депутати от ГЕРБ кметицата на Беляковец Албена Беренска. Тя изрази надежда малките населени места от общината да могат да се възползват през следващия финансов период от Оперативната програма за развитие на селските райони.
Хората споделиха с кандидатите за народни представители, че губят много време с бюрокрацията, която вместо да намалява се увеличава. Деян Хаджийски заяви, че създаването на електронно управление е основен приоритет за ГЕРБ, което ще доведе до намаляване на тромавия административен апарат. “Община Велико Търново също работи за създаването на електронна община, за да спести време на хората и бизнеса. Тя кандидатства за финансиране по оперативна програма и е определена за приоритетна община”, разказа Хаджийски. Той обясни, че по електронен път хората ще могат да си подават заявления и да проследяват, на какъв етап се намира техният документ.
Джага и рисувателен статив подариха представители на ГЕРБ на Клуба за работа с деца и младежи в Беляковец.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново